Tournee Thelonious Monster langs Pinkpop en zes BeNeLux podia

Thelonious Monster
Tournee Thelonious Monster langs Pinkpop en zes BeNeLux podia
Door RobZ op 02 november 2020 - 12:44 1 Die zagen we niet aankomen. De Amerikaanse rockband Thelonious Monster doet in juni 6 poppodia in Nederland en België aan en staat tevens op het Pinkpop festival. Hier speelden ze in 1993 ook al eens.

Thelonious Monster ontstond in 1984 in de rockscene van Los Angeles waar ook bevriende bands als de Red Hot Chili Peppers, Fishbone en Jane’s Addiction deel van uitmaakten. Onder leiding van frontman en zanger Bob Forrest timmerde de band in eigen land aan de weg en had het een goede live-reputatie. Op het podium bestond de groep uit zeven personen waaronder vier gitaristen. Hun debuutalbum werd geproduceerd door Flea en Anthony Kiedis van de Red Hot Chili Peppers. Hun punksound ruilden ze daarna in voor een meer melodieuze en conventionele rockstijl.

Thelonious Monster toerde in 1993 door Europa en stond onder andere op Pinkpop. Bob Forrest kampte in deze periode met een ernstige drugsverslaving. Dit bleek wel tijdens het optreden op Pinkpop waar Bob Forrest tijdens een van de nummers via de luidsprekertorens omhoog klom en als een wezenloze op het dak van het hoofdpodium bleef zitten. Gelukkig liep het goed af en kort daarna kickte Forrest af en sindsdien gaat ‘de oude rocker’ drugsvrij door het leven.

Met een nieuw album getiteld 'Oh That Monster!' onder de arm doet Thelonious Monster de volgende podia aan. Dit album komt op 3 november, niet toevallig de datum van de Amerikaanse presidentsverkiezingen uit.

11-06-2021 - Thelonious Monster - TivoliVredenburg, Utrecht (tickets)
12-06-2021 - Thelonious Monster - Vera, Groningen (tickets)
13-06-2021 - Thelonious Monster - Paard, Den Haag (tickets)
15-06-2021 - Thelonious Monster - Doornroosje, Nijmegen (tickets)
16-06-2021 - Thelonious Monster - Melkweg, Amsterdam (tickets)
17-06-2021 - Thelonious Monster - De Casino, Sint-Niklaas
20-06-2021 - Pinkpop Festival

Als je Thelonious Monster niet kent, dan is dit filmpje uit 2019 van Top 2000 a Gogo een mooie introductie:





Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Wacken Open Air 2021 news

ELFTAL NIEUWE NAMEN VOOR WACKEN OPEN AIR MET O.A....Het Duitse festival Wacken Open Air heeft voor de 2021 editie elf nieuwe...

Creamfields

CREAMFIELDS KONDIGT ARMIN VAN BUUREN ALS SOUTH STAGE... Creamfields had al eerder een flinke lading artiesten aangekondigd. Hier...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.