ESNS in 2021 alleen in digitale vorm

Eurosonic Noorderslag 2018 ESNS
ESNS in 2021 alleen in digitale vorm
Door JenitaPostma op 10 november 2020 - 12:29 1 ESNS (Eurosonic Noorderslag) in Groningen wordt in 2021 een volledig digitale editie. Door de huidige maatregelen om de verspreiding van corona te voorkomen, is het organiseren van een fysieke variant niet langer haalbaar. Daarmee wordt het programma van zowel het festival als de conferentie gehouden op een digitaal platform van 13 tot en met 16 januari 2021. Ondanks dat de acts, publiek en muziekprofessionals elkaar niet live kunnen ontmoeten in Groningen, wil de online variant van het festival juist veel mogelijkheden geven tot een nieuwe manier van netwerken. Verder moet het programma een extra groot bereik krijgen via de online kanalen van ESNS en vele mediapartners. Hiermee blijft het doel wat ESNS wil bereiken hetzelfde: De gelegenheid geven om opkomend Europees talent een groot podium te bieden.

Sprekers die al zijn bevestigd voor de komende editie zijn onder meer Keith Harris die met Sammy Andrews praat over gelijkheid en racisme in de muziekindustrie, Mark Mulligan (CEO en analist bij MIDiA Research), Tom Windish en Mike Malak (Paradigm, agent voor Billie Eilish en anderen) praat met Cherie Hu. Scott Cohen van Warner Music wordt geïnterviewd door Muki Kulhan, Prof. Dr. Katja Ehrenburg gaat in gesprek met Holger Jan Schmidt over geestelijke gezondheid, Raphaella Lima (EA Games) over muziek in games, en Claire O'Neil zal praten over het belang van duurzaamheid. Er zullen nog veel meer online panels plaatsvinden, op woensdag 11 november bespreken Nederlandse politici beleid ten aanzien van de cultuur- en muzieksector. Op donderdag 19 november vertellen vertegenwoordigers van Europese clubs en podia over de impact van de pandemie. Met op vrijdag de uitreiking van de Music Moves Europe Talent Awards. En op zaterdag Noorderslag waar de Nederlandse popmuziek word laten zien. Tijdens het festival zullen er ook optredens uitgezonden worden. Welke artiesten gaan spelen wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

De ticketprijs voor deze digitale editie van ESNS is € 50,-. Dit is inclusief toegang tot de digitale omgeving met live-streams, on demand panels, keynotes, sessies en showcases, toegang tot een netwerkomgeving en database. De tickets voor ESNS 2021 geven ook na deze editie nog langdurig toegang tot het programma en de database. Daarnaast ontvang je een korting op de registratie van de daaropvolgende editie in 2022. Tickets zijn beschikbaar via deze link.

ESNS vorig jaar:


Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Armin van Buuren

TOMORROWLAND ORGANISEERT OP NIEUWJAAR EEN DIGITAAL... Tomorrowland organiseert op 31 december: 'Tomorrowland 31.12.2020' een...

Corona virus

KABINET BESLUIT VOLGENDE WEEK OVER PROEFTUINEN IN DE... Het gaat in Nederland langzaam de goede kant op met de corona...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.