Le Guess Who? maakt de eerste artiesten en curatoren bekend (o.a. Low en Bohren Und Der Club of Gore)

Le Guess Who? 2019 news_groot
Le Guess Who? maakt de eerste artiesten en curatoren bekend (o.a. Low en Bohren Und Der...
Door JenitaPostma op 12 november 2020 - 17:18 1 Le Guess Who? 2021 staat gepland van 11 t/m 14 november. Het Utrechtse festival dat plaatsvindt door de hele stad, presenteert muziek, film, beeldende kunst en meer in o.a. popzalen, theaters, kerken en musea. De organisatie maakt nu de curatoren en eerste artiesten voor de veertiende editie bekend, een vierdaagse passe-partout voor het festival is verkrijgbaar voor 133 euro. De dagkaarten zullen later verkrijgbaar zijn.

De curatoren voor het festival in 2021 zijn multi-instrumentalist, zanger en songwriter John Dwyer, ook bekend als de frontman van Oh Sees. Andere namen zoals Lucrecia Dalt, Midori Takada, Matana Roberts en Phil Elverum (bekend van zijn werk als Mount Eerie en The Microphones) zullen ook cureren.

Le Guess Who? maakt nu ook de eerste artiesten uit de reguliere line-up voor het festival in 2021 bekend. Hiertoe behoren o.a. De Amerikaanse band Low, de zanger die jazz, spoken word en folk brengt: Alabaster dePlume, de Braziliaanse componist en gitarist Kiko Dinucci, het Duitse ambient/jazz kwartet Bohren & Der Club of Gore, Egyptisch ensemble Mazaher en andere namen zoals Ronald Langestraat, Tim Koh, Black Monument Ensemble van Damon Locks, Black Country, New Road, Y-Bayani & Baby Naa And The Band of Enlightenment, Reason & Love en SPAZA.

Het festival laat ook nooit eerder vertoonde live-opnames zien van festivaloptredens door AEAEA (Nicolas Jaar x Patrick Higgins), Mary Margaret O’Hara, Sun Ra Arkestra, Sons of Kemet XL en Circuit des Yeux Ensemble. Er zullen daarnaast ook Zoom interviews gehouden worden met artiesten en schrijvers.

Via de link kun je een documentaire over het festival en hoogtepunten uit het dertienjarige archief van Le Guess Who? zien.

Als gevolg van de wereldwijde pandemie vond Le Guess Who? in 2020 een alternatief op haar reguliere festivalformule: het driedaagse, gratis te bekijken online televisiekanaal LGW ON/OFF. Het kanaal wordt op vrijdag 13 november om 18:00 u gelanceerd en zendt uit tot maandag 16 november 10:00 u.


Bestel tickets Le Guess Who? 2021
Tickets Le Guess Who? 2021
Le Guess Who? 2021 passepartout
€ 133,00
Memphis Depay

VOETBALLER MEMPHIS DEPAY ZIET OPTREDEN ALS RAPPER OP...Voetbal liefhebbend Nederland kent Mempis Depay als een uitstekende...

Lowlands sfeer2

TICKETMASTER WIL SPECIALE STATUS VOOR GEVACCINEERDE... In navolging van het nieuws over de effectiviteit van het coronavaccin Pfizer...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.