Lowlands start met bouw 90.000 zonnepanelen op parkeerterrein

Lowlands zonnepanelen
Lowlands start met bouw 90.000 zonnepanelen op parkeerterrein
Door sjoertb op 19 november 2020 - 13:50 1 Het parkeerterrein in Biddinghuizen dat gebruikt wordt voor onder andere Lowlands wordt ’s werelds grootste 'solar carport'. Maar liefst 90.000 zonnepanelen worden geplaatst om 10.000 huishoudens van groene stroom te voorzien. Zo’n 35.000.000 kWh elektriciteit zal er opgewekt worden.

Vanochtend om 11.00 uur hebben MOJO, de organisator van Lowlands, en bouwpartner Solarfields gezamenlijk een handtekening geplaatst op het eerste zonnepaneel. In mei 2021 moet het project voltooid worden.

In een video is te zien hoe de ruimte boven de parkeerplaatsen benut wordt. De auto's kunnen onder de panelen parkeren.


Eric van Eerdenburg, directeur van Lowlands, over het project: “[...] Als festivalorganisatie willen we bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering en we hopen op die manier ook een inspiratiebron voor onze bezoekers te zijn om -hoe klein dan ook- hun steentje bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld.”

Lowlands kon afgelopen zomer niet doorgaan vanwege de pandemie. Volgend jaar is het festival terug op 20, 21 en 22 augustus.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Lowlands 2020 news

IC-ARTS DIEDERIK GOMMERS VERWACHT DAT LOWLANDS 2021...In een interview met 3FM-dj Frank van der Lende spreekt IC-arts Diederik...

Great Escape

EERSTE 50 ACTS VAN THE GREAT ESCAPE 2021: O.A. MAE... The Great Escape vindt elk jaar in Brighton plaats. Op het Engelse festival...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.