Fauci: concerten en festivals kunnen vanaf de herfst weer doorgaan als 70% vaccinatie heeft ontvangen

Mondkapje [https://pixabay.com/nl/photos/masker-chirurgisch-masker-virus-4898571/]
Fauci: concerten en festivals kunnen vanaf de herfst weer doorgaan als 70% vaccinatie...
Door KaylynB op 12 januari 2021 - 11:34 1 Op een virtuele conferentie, georganiseerd door 'The Association of Performing Arts Professionals', heeft dr. Anthony Fauci uitspraken gedaan over wanneer concerten en festivals weer op normale manier georganiseerd kunnen worden. Dit bericht onder andere QOS. Hij verwacht dat tegen de herfst het punt wordt bereikt dat er weer op de normale manier concerten en festivals gehouden kunnen worden in de VS.

De belangrijkste expert van het land op het gebied van infectieziekten waarschuwt dat het vermogen om weer normaal te worden afhangt van het succes van de uitrol van het vaccin. Hij schat in dat groeps-immuniteit wordt bereikt als tussen de 70-85% van de bevolking het vaccin heeft ontvangen.

Dit nieuws is niet zonder voorbehoud. Fauci verwacht dat de vereisten voor gezichtsmaskers in de herfst zullen voortduren, en waarschuwt dat alleen locaties met uitstekende ventilatie kunnen openen. Daartoe haalt hij een recente Duitse studie aan waaruit blijkt dat voor veilige concerten hoogwaardige luchtjets, verminderde capaciteit en verplichte N95-maskers nodig zijn. Hij voegt eraan toe dat heropening meer studie vereist. Gelukkig is Fauci ervan overtuigd dat er zeker een moment komt dat concerten en festivals weer met een normale capaciteit en op een veilige manier gehouden kunnen worden.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Nina Kraviz

NINA KRAVIZ EN AMELIE LENS TIJDENS 'EXIT TO 2021' TE...Exit is een Servisch festival en ze vieren het Servisch Oud & Nieuw op...

Andre Hazes

DIGITALE EDITIE VRIENDEN VAN AMSTEL MET O.A. GUUS... De 23e editie van De Vrienden van Amstel LIVE gaat tóch door. Bierbrouwer...

REACTIES

Avatar deHertog
vr 22 jan 2021 09:37

deHertog Dan kan ik dus NOG een jaar met mn Rammstein kaartje blijven zitten

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.