Nieuwe corona-app komend weekend getest in Biddinghuizen bij Back to Live festivals

Corona check Ziggo Dome Fieldlabs
Nieuwe corona-app komend weekend getest in Biddinghuizen bij Back to Live festivals
Door RobZ op 10 maart 2021 - 12:45 1 Komend weekend wordt de nieuwe corona-app CoronaCheck voor het eerst ingezet bij de twee Back to Live testfestivals in Biddinghuizen. Bezoekers kunnen door het tonen van de app laten zien dat ze negatief getest zijn op het coronavirus. In de toekomst zou ook het bewijs dat iemand gevaccineerd is met deze app getoond kunnen worden.

Elke bezoeker van de twee testfestivals in Biddinghuizen heeft zich moeten laten testen op besmetting met het coronavirus. Bij een negatieve test, wordt een code gegeneerd die in de CoronaCheck-app gezet kan worden. Op basis hiervan wordt een QR-code gegenereerd. Deze code wordt bij de entree gescand. Ook wordt het ID-bewijs van de bezoeker gecontroleerd. Het kabinet verwacht de app te kunnen gebruiken als extra check op het toegangsbewijs bij onder meer evenementen en bioscoopbezoeken.

De testfestivals in Biddinghuizen, een dance-festival op zaterdag en een pop-festival op zonag, zijn onderdeel van FieldLabs test-evenementen. Fieldlab Evenementen werkt intensief aan een plan voor veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit. Afgelopen weekend werden er ook al twee concerten georganiseerd in de Ziggo Dome. Wij waren aanwezig bij het concert van André Hazes en deden natuurlijk verslag in woord en beeld hoe het er daar aan toe ging.

Via twitter toonde techjournalist Daniël Verlaan al wat screenshots van de CoronaCheck-app:Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefRock Am Ring news1

GROTE DUITSE FESTIVALS (O.A. ROCK AM RING EN...De grote Duitse festivals Rock Am Ring / Rock Im Park, Hurricane / Southside,...

Popronde news

POPRONDE SLUIT VERLOREN JAAR 2020 AF MET TIENDAAGSE... Net als vele andere festivals zag ook Popronde geen mogelijkheid een...

REACTIES

Avatar triggerlex
wo 10 mrt 2021 13:13

triggerlex Ik ben hier vooral om de -waarschijnlijk achterlijke- reactie van Eat Sleep Rave te zien...

 0
geen avatar
wo 10 mrt 2021 14:18

Diebythesword Hij was wel een early adopter van die complotten waar nu, volgens opniepeilingen, 11% van de bevolking heilig in gelooft. Maar reacties heb ik niet meer gezien. Die zitten we nu toch niet uit te lokken, zou je denken?

 0
Avatar deHertog
vr 12 mrt 2021 14:07

deHertog ESR is dus de hipster onder de wappies. "ik vond Bill Gates al verantwoordelijk voor het cool was"

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.