Wat zijn de leukste gaming festivals ter wereld?

Dobbelstenen
Wat zijn de leukste gaming festivals ter wereld?
Door RobZ op 08 juni 2021 - 21:31 1 In 2020 was het helaas niet mogelijk om naar festivals toe te gaan, maar hier lijkt gelukkig verandering in te komen in 2021. Ook een gok wagen hoef je eigenlijk niet meer online te doen dit jaar aangezien de casino’s als het goed is weer open mogen. Ook gaming festivals mogen in 2021 weer van start gaan, waar je bijvoorbeeld gokkasten kunt spelen. Dit zijn dan natuurlijk de oude machines, die je tegenwoordig ook online kunt doen via nederlandsegokkasten.com. In dit artikel vind je de allerleukste gaming festivals ter wereld, waar je vast ook op gokkasten kunt spelen.

E3
Het is duidelijk dat de E3 de afgelopen jaren in een stroomversnelling is geraakt tot voor kort toen Sony aankondigde dat ze niet langer aanwezig zouden zijn. Terwijl we nog steeds wachten om te zien hoe dit uitpakt, heeft E3 eindelijk de deuren geopend voor het grote publiek. Dit heeft het aantal bezoekers aanzienlijk verhoogd, waardoor het een van de grootste voortdurend groeiende exposities ter wereld is. E3 is met name een leuk gaming festivals als je graag wilt weten welke games binnenkort uitgebracht gaan worden. Dit is ook het geval voor Tokyo Game Show.

BlizzCon
De enige reden waarom BlizzCon niet veel populairder en groter is, is omdat het eigenlijk alleen maar voor fans van Blizzard geschikt is. Gratis gokkasten en spellen van andere ontwikkelaars zul je hier dus niet vinden. Dit wil desondanks niet zeggen dat dit game festival op zich niet enorm is. Het vindt over het algemeen begin november plaats in Anaheim, Californië en trekt zowel landelijk als wereldwijd veel fans. Gamers komen hier samen met ontwikkelaars om te praten over bijvoorbeeld Diablo, World of Warcraft en Starcraft. Zo kunnen ze ontdekken wat er nieuw is voor het komende jaar en om te bespreken wat ze in de toekomst zouden willen zien.

Gamescom
Gamescom vindt elk jaar in Duitsland plaats en is eigenlijk erg vergelijkbaar met E3, aangezien dit ook een algemeen gaming festival is. Als je op zoek bent naar grote namen en belangrijke informatie, dan mag je de aankondigingen op Gamescom zeker niet missen. Hier komen namelijk veel bekende ontwikkelaars van games, terwijl dit Duitse festival ook veel bezoekers trekt. Het 10-jarig jubileum van Gamescom trok namelijk maar liefst bijna 400 duizend bezoekers. Hierdoor is dit zeker één van de grootste en leukste gaming festivals ter wereld. Het is dan ook geen wonder dat mensen uit zelfs de meest exotische landen naar Duitsland komen voor Gamescom.

Igro Mir
Igro Mir mag dan wel geen bekend gaming festival zijn, alsnog komen hier jaarlijks veel bezoekers. Logisch, want leuk is dit Russische festival zonder twijfel. Het is net zoals E3 en Gamescom een algemene game-expo, waardoor het geschikt is voor alle genres en games. Elk jaar wordt het georganiseerd door de Game Developers Conference in Rusland, wat al sinds 2006 het geval is. Igro Mir is dus al een oudgediende in dit wereldje. Dit gaming festival is bovendien ook geschikt voor cosplayers, wat er onder meer voor gezorgd heeft dat Igro Mir tegenwoordig zo populair is. Een gok wagen met je nieuwe outfit is bij Igro Mir dan ook zeker leuk.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Best Kept Secret 2020 news

BEST KEPT SECRET KONDIGT EDITIE 2022 AANDit weekend had festivalminnend Nederland eigenlijk op het festivalterrein...

REAWAKE

REBIRTH EVENTS KOMT MET HARDSTYLE FESTIVAL REAWAKE... REAWAKE Festival wordt georganiseerd door REBiRTH Events en is het eerste...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.