Corona verhindert ook editie Zwarte Cross in 2021

Zwarte Cross sfeer
Corona verhindert ook editie Zwarte Cross in 2021
Door RobZ op 16 juni 2021 - 12:32 1 De organisatie van de Zwarte Cross, Feestfabriek Alles Komt Goed B.V., heeft besloten om de Zwarte Cross definitief af te gelasten voor 2021. Onzekerheid over het waarborgfonds, onduidelijkheid over vergunningseisen rondom COVID bij grootschalige evenementen, personeelstekorten binnen de evenementenbranche en beperkte beschikbaarheid van materialen hebben een rol gespeeld bij het nemen van dit besluit. "Het is een enorme domper, voor ons en zeker ook voor onze trouwe bezoekers. Maar met de uitdagingen waar we tegenaan lopen, in combinatie met de krapper wordende voorbereidingstijd, kunnen we het festival niet neerzetten zoals de mensen dat van ons gewend zijn. Daarom is de Zwarte Cross wederom annuleren de enige optie", aldus Ronnie Degen, mede-eigenaar van de Feestfabriek.

Ronnie Degen: "Op dit moment zitten we nog steeds in onzekerheid met betrekking tot het waarborgfonds en is ook onduidelijk welke maatregelen en vergunningseisen er genomen moeten worden bij een evenement als de Zwarte Cross. Zowel de Veiligheidsregio alsmede gemeente Oost Gelre hebben te kennen gegeven dat een mogelijke vergunning veel COVID gerelateerde clausules zal bevatten. Deze maatregelen maken het op het gebied van voorbereiding en uitvoering steeds lastiger, al dan niet onmogelijk, om eind september een grootschalig evenement zoals de Zwarte Cross te organiseren. Dus ondanks de positieve berichtgevingen van vorige week, blijft er veel onduidelijkheid bestaan. Daarnaast is wel duidelijk geworden dat binnen de evenementenbranche een behoorlijke uitstroom van medewerkers is ontstaan, waarmee de inzet van cruciale functies op de Zwarte Cross niet gegarandeerd kan worden. Hetzelfde geldt voor de beschikbaarheid van leveranciers met bepaalde materialen en hun tekorten aan personeel in dezelfde periode. Zonder deze voorzieningen en personele inzet kan de Feestfabriek niet instaan voor een kwalitatief hoogwaardig en veilig evenement".

De volgende editie van Zwarte Cross gaat plaatsvinden van 14 t/m 17 juli. Reeds aangeschafte kaarten blijven geldig voor de Zwarte Cross 2022. De festivalorganisatie is bezig met de gemeente om toestemming te regelen voor een extra dag. Dit zou betekenen dat de camping al op woensdag opent.

In september gaat de organisatie van Zwarte Cross niet op hun handen zitten. Het is bezig met de organisatie van de Mega Immuun Party op 24, 25 en 26 september. De Mega Immuun Party wordt het alternatieve evenement in Lichtenvoorde. Een driedaags festival, zonder camping, met een capaciteit van +/- 20.000 bezoekers per dag. De beperktere omvang van dit evenement zorgt voor een haalbaarder scenario in een relatief korte voorbereidingstijd. Het vergunningstraject loopt en binnenkort start de kaartverkoop hiervoor.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Mad Cool Festival 2022 news

MAD COOL FESTIVAL PRESENTEERT EERSTE NAMEN MET O.A....Het Spaanse Mad Cool Festival heeft de eerste lichting namen bekend gemaakt...

metallicanewss.gif

METALLICA HEADLINER PINKPOP 2022 EN ROCK WERCHTER 2022 2022 gaat een fantastisch festivaljaar gaat worden! Vanochtend maken zowel...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.