Europese festivalorganisator Superstruct neemt belang in organisator Zwarte Cross

Zwarte Cross 2018 news_groot
Europese festivalorganisator Superstruct neemt belang in organisator Zwarte Cross
Door RobZ op 31 maart 2021 - 13:56 1 Festivalonderneming Superstruct neemt per direct een belang in de Feestfabriek Alles Komt Goed BV, organisator van onder andere de Zwarte Cross. Superstruct is een partij die festivals en evenementen in heel Europa organiseert. Zo zijn ze bijvoorbeeld mede-eigenaar van Sziget festival in Hongarije en Wacken Open Air in Duitsland.

Alles Komt Goed B.V. laat weten dat er niks gaat veranderen voor bezoekers en medewerkers van de festivals die ze organiseren. Superstruct wil niets veranderen aan de Zwarte Cross, Mañana Mañana en aan de andere activiteiten van de Feestfabriek: “Wij vertrouwen het team van de Feestfabriek om het te blijven doen zoals het tot nu toe ging. Het is een samenwerking voor de lange termijn en we verheugen ons op de samenwerking.” Wel hoopt Alles Komt Goed B.V. te profiteren van het nieuwe netwerk door samenwerking op het gebied van programma en gezamelijke inkoop.

Zwarte Cross mede-oprichter Hendrik Jan Lovink neemt na 30 jaar afscheid van de organisatie. Al voor corona zaten we achter de schermen in een traject om te kijken of Ronnie en Gijs mijn aandelen zouden kunnen overnemen, omdat ik aangegeven heb te willen stoppen. Ik ben nu 48 en de afgelopen 30 jaar heeft mijn leven voornamelijk bestaan uit bezig zijn met Jovink & The Voederbietels en de Feestfabriek. Iets waar ik op mijn eigen manier, met ontiegelijk veel plezier en toewijding, mijn ziel en zaligheid in heb gelegd. We hebben samen echt iets bijzonders weten op te bouwen, de Zwarte Cross staat als een huis en de Feestfabriek kan op alle fronten nog jaren vooruit. Daarom voelt dit voor mij (hoe tegenstrijdig misschien ook) als een juist moment om de Feestfabriek te kunnen verlaten en me bezig te gaan houden met andere mooie dingen die het leven mij en mijn familie nog te bieden heeft”. Hij blijft wel actief tot na de komende editie van Zwarte Cross die in september plaats moet gaan vinden.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Samhain Festival news

MUZIEKODROOM KOMT MET NIEUW INDOOR-METALFESTIVAL...Poppodium Muziekodroom in Hasselt is een indoorfestival rijker. Op 31 oktober...

Coldplay

GLASTONBURY KOMT MET LIVESTREAM-FESTIVAL LIVE AT... Het was al even bekend dat Glastonbury dit jaar niet doorgaat. Vandaag maakt...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.