Lowlands maakt literair programma bekend met o.a. Marieke Lucas Rijneveld, Ramsey Nasr, Ronald Giphart en meer

Lowlands 2021
Lowlands maakt literair programma bekend met o.a. Marieke Lucas Rijneveld, Ramsey Nasr,...
Door Cartman91 op 16 juni 2021 - 14:32 1 Popfestival Lowlands had eerder al het muzikale programma en het comedy-programma bekend gemaakt.

Vandaag komt daar het literaire programma bij! Op het programma staan Marieke Lucas Rijneveld, Ramsey Nasr, Ronald Giphart, Saskia Noort, Lale Gül, Maxim Hartman, Marja Pruis, Sofie Lakmaker, Johan Fretz, Babs Gons en Zaïre Krieger.

Van deze namen staan diegenen die recentelijk in de media waren hieronder uitgelicht:

Marieke Lucas Rijneveld is een schrijfster en won in 2020 nog de International Booker Prize, dit is een internationale prijs voor schrijvers. Marieke won deze prijs met het boek De Avond is Ongemak.

Ramsey Nasr is een veelzijdig persoon: acteur, regisseur en reporter. Momenteel voornamelijk bekend van zijn rol als Erik Meijer in de populaire hitserie Oogappels, over puberstress en ouderleed.

Lale Gül is afkomstig uit een streng religieuze islamitische familie. Hier voelde zij zich niet in thuis en keerde zich tegen de strenge leer, wilde meer persoonlijke vrijheid, maar werd (in eerste instantie) alleen door haar broer gesteund. Hier schreef zij het boek Ik Ga Leven over, wat vooral in de islamitische wereld tegen het zere been is met doodsbedreigingen tot gevolg. Dit vatte ze zodanig ernstig op dat ze inmiddels besloten heeft niet meer over de islam te schrijven.

Tot slot zijn Saskia Noort (o.a. De Eetclub, Huidpijn, Nieuwe Buren) en Ronald Giphart (o.a. Phileine Zegt Sorry en Ik Omhels je Met 1000 Armen) bekende schrijvers.

Lowlands wordt gehouden van 20 t/m 22 augustus in Biddinghuizen. Alle reguliere tickets voor Lowlands 2021 zijn uitverkocht. Wel zijn er nog Gllamcamp-plekken inclusief festivalticket beschikbaar. Lowlands gaat ervan uit dit jaar door te kunnen gaan. Hiervoor is natuurlijk toestemming nodig van de Nederlandse overheid. Mocht deze niet komen dan wordt er (weer) een ticketregeling opgesteld.

Alle Lowlands 2021 informatie vind je hier.Breda Barst

BREDA BARST LANCEERT EIGEN BIER 'BARST IN BLIK'‘ Barst in Blik ’ is de naam van de eigen biersoort die de...

Mad Cool Festival 2022 news

MAD COOL FESTIVAL PRESENTEERT EERSTE NAMEN MET O.A.... Het Spaanse Mad Cool Festival heeft de eerste lichting namen bekend gemaakt...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.