Geen feesten na 00.00 uur: grote gevolgen voor ADE, AMF en Awakenings

Sfeer AMF 2019
Geen feesten na 00.00 uur: grote gevolgen voor ADE, AMF en Awakenings
Door sjoertb op 15 september 2021 - 10:14 1 Amsterdam Dance Event zal er heel anders uit zien dit jaar. Het kabinet heeft aangekondigd dat evenementen tussen middernacht en 06:00 uur 's ochtends nog niet zijn toegestaan. Ook mag de maximum capaciteit 75% zijn van wat er normaal in de zaal past bij binnenevenementen.

Festivalorganisator ALDA heeft besloten om AMF te cancelen vanwege de nieuwe voorwaarden. Het grootste festival tijdens ADE, dat zo goed als uitverkocht was, zou volgende maand ruim 40.000 festivalliefhebbers welkom heten in de Johan Cruijff Arena met o.a. dj-sets Afrojack, Armin van Buuren, David Guetta, Nicky Romero en Tiësto.

Tijdens AMF wordt jaarlijks de nieuwe nummer 1 dj van de ‘DJ Mag Top 100’ bekendgemaakt. De organisatie werkt aan een alternatieve awardshow.

Awakenings gaat tijdens Amsterdam Dance Event wel door maar zoekt naar een oplossing om het evenement naar overdag te verschuiven. Veel organisatoren van evenementen tijdens ADE zullen moeten annuleren of een alternatief moeten verzinnen. Het kabinet zou bezig zijn met een financiële tegemoetkoming.

Van 13 tot en met 17 oktober vindt ADE plaats. Voorheen speelden er meer dan 2.500 artiesten vanuit de hele wereld op 150+ verschillende plekken.

Foto: AMF 2019 door Irwan Notosoetarso


Gelderpop

GELDERPOP GAAT DOOR MET O.A. KENSINGTON, SUZAN &...Vanaf 25 september zijn grote festivals weer toegestaan op volle capaciteit....

Corona virus

CORONA-REGELS VANAF 25 SEPTEMBER: O.A. 75%... Tijdens de persconferentie van dinsdag 14 september zijn de nieuwe...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.