De SP en het CDA dienen initiatiefwet in

Door Marz667 op 23 mei 2008 - 22:52 1 De SP en het CDA hebben eindelijk hun initiatiefwet ingediend die ervoor moet zorgen dat tickets voor concerten en festivals, maar ook voor sportwedstrijden, niet meer tegen veel te hoge woekerprijzen kunnen worden doorverkocht.

Met de wet richt de politiek de pijlen specifiek op handelaren en ticketbureaus die zoveel mogelijk entreekaartjes opkopen om zo schaarste te creëren. Want als een concert of festival snel is uitverkocht, is het immers mogelijk om de kaarten voor veel hogere prijzen te verkopen.

Volgens SP en CDA is de toegankelijkheid van de evenementen in het geding, vooral voor mensen met een bescheiden inkomen. Wie toch een kaartje aanbiedt tegen een woekerprijs kan in het voorstel van het CDA en de SP een boete krijgen van de Consumentenautoriteit. Ook kan de koper het te veel betaalde geld terugeisen, eventueel via de rechter.

Eerder maakte de politieke partij zich al hard voor meer aandacht voor popmuziek.

De Volkskrant besteedt in de Kunstbijlage van gisteren tevens uitgebreid aandacht aan de wet en de 'waarde van concertkaartjes'. Met in een artikel de anekdote dat Madonna als eerste grote artiest Mojo Concerts opdracht heeft gegeven een deel van de duurste tickets voor haar concert af te staan aan de website Viagogo. Ticketverkoopsites die kaarten voor een veel hogere prijs aanbieden, zijn Mojo een doorn in het oog. Onder het motto ‘if you can’t beat them, join them’, is het bedrijf samenwerking met Viagogo gestart. Fans bieden daarop andere fans kaarten aan.

Kaarten worden op de betreffende website voor meer geld aangeboden dan de originele vraagprijs. De artiest krijgt hiermee inzicht in haar marktwaarde.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Wilhelminapark Utrecht2

ZUCO 103 ZONDAG GRATIS OP DAG VAN HET PARKOp zondag 25 mei vindt de Dag van het Park plaats. In Utrecht wordt deze dag...

paramore.jpg14

WINNEN 3X CD RIOT - PARAMORE Paramore bestaat uit de broers Josh en Zac Farro, Jeremy Davis en de...

REACTIES

Avatar Musiquefreak
vr 23 mei 2008 23:49

Musiquefreak Goede zaak, nu nog even die marktplaatsverpatsers aanpakken en dan komt 't helemaal goed (:

 0
Avatar ErikLuyten
za 24 mei 2008 00:08

punkr Volgens mij zitten die marktplaats verpatsers ook in het plan om te verbieden (met winstoogmerk verkopen dan)

 0
Avatar BeelzeM
za 24 mei 2008 00:14

BeelzeM Ontzettend goede zaak. Ik heb een erge hekel aan mensen en sites die het maximale aantal kaartjes kopen om voor het dubbele weer te verkopen.

 1
Avatar Musiquefreak
za 24 mei 2008 00:29

Musiquefreak @ punkr, en zo hoort het! ^^

 0
Avatar Kwikkie
za 24 mei 2008 08:04

Kwikkie als ze dan ook gelijk zorgen dat de normale prijs ook weer omlaag gaat is het helemaal goed, de prijzen voor grote concerten zijn voor mensen met een "bescheide inkomen" nu ook al niet te betalen

 1
Avatar Henkendehenk
za 24 mei 2008 09:46

Henkendehenk Het komt niet vaak voor dat ik een voorstel van de SP goed vind, maar dit is wel ideaal!

 1
Avatar Roelove!
za 24 mei 2008 09:48

Roelove! Volgens mij wordt het erg lastig om de verkopers op marktplaats aan te pakken. Uiteindelijk bieden mensen zelf zo hoog en je kan nooit hardmaken dat iemand kaartjes heeft gekocht met als doel ze verkopen. (altijd nog de smoes: ja maar ik kan niet want...)
Maar sites waar tickets veel te duur worden aangeboden kunnen natuurlijk wel aangepakt worden en dat is een schone zaak!

 0
Avatar BasP
za 24 mei 2008 10:00

Wrong De oplossing is natuurlijk: tickets op naam. Wanneer je op naam je ticket bestelt (zoals vaak met e-tickets is) kan de zaal vragen ID te tonen wanneer je aankomt bij de zaal. In sommige zalen is dit al.

 0
geen avatar
za 24 mei 2008 10:15

NFD Wat een onzin weer. Als ik ooit een kaartje overheb voor iets waar veel vraag naar is, verkoop ik dat kaartje alleen in combinatie met een envelop. Voor wat betreft dat kaartje hou ik me dan keurig aan de regels, alleen vraag gewoon 50 euro voor de envelop. Keurig aan de regels gehouden en gewoon geld harken.

 0
Avatar Jeriel
za 24 mei 2008 10:35

Jeriel Op marktplaats zullen de prijzen dan ook dalen omdat men dan weet dat je geen achterlijk hoge prijzen meer hoeft te betalen. Bovendien is er minder schaarste omdat concerten minder snel uitverkocht zullen zijn, dus is er ook minder vraag op marktplaats naar tickets. Goeie zaak dus!!!

 0
Avatar Jeriel
za 24 mei 2008 10:38

Jeriel @NFD: daarom koop ik ook geen kaartje bij mensen zoals jij...
Vaak zijn vlak voor een concert dat uitverkocht is zat tickets te vinden voor de normale prijs (of soms zelfs iets eronder).

 0
Avatar Georia
za 24 mei 2008 10:46

Georia Jeriel schreef:
Op marktplaats zullen de prijzen dan ook dalen omdat men dan weet dat je geen achterlijk hoge prijzen meer hoeft te betalen. Bovendien is er minder schaarste omdat concerten minder snel uitverkocht zullen zijn, dus is er ook minder vraag op marktplaats naar tickets. Goeie zaak dus!!!
Waarschijnlijk worden daar de kaarten duurder omdat er minder aanbod is...

 0
geen avatar
za 24 mei 2008 11:49

Boemba vreemd dat concerten en festivals in deze tijd uberhaupt nog uitverkocht raken...

iedereen zit toch zo te klagen dat het economisch allemaal zo slecht gaat?

een voorstel als dit belemmert de vrije handel en daarom ben ik tegen. als je het er niet voor wil betalen, dan ga je niet. en als iedereen er zo over denkt, dan gaat de prijs vanzelf wel weer omlaag.

concerten zijn geen eerste levensbehoefte

 0
Avatar Kuess
za 24 mei 2008 12:08

Kuess we leven ook al lang niet meer in een samenleving in Nederland waar mensen nog moeite hoeven doen de eerste levensbehoeften te vervullen. Brood water en een dak boven je hoofd is voor iedereen te realiseren zonder veel geld.

Verder is er een verschil tussen vrije handel en afzetterij. Daar komt bij dat mensen met en vrije markt/handel idee niet van dwang houden. En kaarten voor de dubbele prijs verkopen nadat het uitverkocht is valt wat mij betreft onder mensen dwingen dat bedrag er voor te betalen. Dat hoort niet bij de laissez faire gedachte.

 1
Avatar jeroensiep
za 24 mei 2008 13:15

jeroensiep Een beetje te laat aangezien ik gisteren nog 90 euro heb moeten betalen voor Death Cab kaartjes, zou ik ze dan nu ook kunnen aanklagen?

 -1
Avatar Niane
za 24 mei 2008 16:46

Niane Heel goed!
Nu moeten ze alleen nog wat doen aan de belachelijk hoge servicekosten die je moet betalen bij ticketservice...

 0
Avatar iezZ
za 24 mei 2008 19:53

iezZ Kuess schreef:
we leven ook al lang niet meer in een samenleving in Nederland waar mensen nog moeite hoeven doen de eerste levensbehoeften te vervullen. Brood water en een dak boven je hoofd is voor iedereen te realiseren zonder veel geld.

Verder is er een verschil tussen vrije handel en afzetterij. Daar komt bij dat mensen met en vrije markt/handel idee niet van dwang houden. En kaarten voor de dubbele prijs verkopen nadat het uitverkocht is valt wat mij betreft onder mensen dwingen dat bedrag er voor te betalen. Dat hoort niet bij de laissez faire gedachte.

Helemaal waar!

 0
geen avatar
za 24 mei 2008 21:29

dikkie ozin allemaal
wordt het kaartje straks alleen maar duurder van want dan gaan de bedrijven wel na buitenland of bieden de kaartjes aan voor kostprijs en dan worden de adminiestratie kosten veel hoger dus ben je nog meer kwijt en daar kun je niks aan doe zie nu marco je betaal gewoon 6,85 per kaartje extra.
kaartjes zijn nu 54+ 6,85 is 60,85 worden ze straks gewoon daar voor aangeboden en dan is verzenden en administratie kosten ineens 35 per kaart of zo op die site een daar kun je niks aan doen.
dus ik zie geen oplossing hier in.
maar wie weet. en als je gewoon op tijd op staat is er nooit en probleem on aan kaarten te komen maar en nederlander is liever lui dan mooi

 0
geen avatar
za 24 mei 2008 21:35

handelaar jeroensiep schreef:
Een beetje te laat aangezien ik gisteren nog 90 euro heb moeten betalen voor Death Cab kaartjes, zou ik ze dan nu ook kunnen aanklagen?

je besteld ze zelf dan moet je dat niet doen

 0
Avatar Milio
zo 25 mei 2008 02:12

Milio Goed voorstel, erger me behoorlijk dat er mensen kaarten alleen maar kopen om te verkopen en er winst op te maken ten koste van muziekliefhebbers. Wordt tijd dat er wat tegen gebeurd, er staat toch al jaren op de kaartjes dat het verboden is ze door te verkopen?
Boemba schreef:
concerten zijn geen eerste levensbehoefte

Nee?

 0
geen avatar
zo 25 mei 2008 11:17

Hoofddwaas Zoals al eerder gezegd: Tickets op naam: Als je dan een keer niet kan moet je ze wel tot een bepaalde tijd vantevoren (een week ofzo) terug kunnen brengen natuurlijk. Of je mag ze voor 4 euro over laten schrijven op een andere naam maar dan wel maximaal 2 kaarten van jou naam naar iemand anders.

 0
geen avatar
zo 25 mei 2008 12:08

Boemba Kuess schreef:
we leven ook al lang niet meer in een samenleving in Nederland waar mensen nog moeite hoeven doen de eerste levensbehoeften te vervullen. Brood water en een dak boven je hoofd is voor iedereen te realiseren zonder veel geld.


woon jij wel in nederland?

Kuess schreef:
En kaarten voor de dubbele prijs verkopen nadat het uitverkocht is valt wat mij betreft onder mensen dwingen dat bedrag er voor te betalen.


je gedwongen voelen meer te betalen lijkt mij eerlijk gezegd een ziekelijke vorm van consumptiedrang...

 0
Avatar Nocturna
zo 25 mei 2008 13:32

Nocturna Kuess schreef:
we leven ook al lang niet meer in een samenleving in Nederland waar mensen nog moeite hoeven doen de eerste levensbehoeften te vervullen. Brood water en een dak boven je hoofd is voor iedereen te realiseren zonder veel geld.


Hmm knap dat je het bestaan van voedselbanken dus klaarblijkelijk ontkent?

 0
Avatar Roelove!
zo 25 mei 2008 13:56

Roelove! Nocturna schreef:
Kuess schreef:
we leven ook al lang niet meer in een samenleving in Nederland waar mensen nog moeite hoeven doen de eerste levensbehoeften te vervullen. Brood water en een dak boven je hoofd is voor iedereen te realiseren zonder veel geld.


Hmm knap dat je het bestaan van voedselbanken dus klaarblijkelijk ontkent?

Inderdaad zeg, tering. Hij heeft een beetje eenzijdig beeld van de samenleving zeg.

 0
Avatar Kuess
zo 25 mei 2008 14:19

Kuess zeg ik dat voedselbanken niet bestaan?

 0
Avatar haarbal
zo 25 mei 2008 14:28

haarbal wat een fucking onzin toch weer, als mensen op marktplaats 300€ bieden voor een lowlands/pinkpop kaartje, weten ze toch echt dat ze dat doen en dat ze er in het vervolg eerder bij moeten zijn. als ze het allemaal zo vreselijk vinden en willen protesteren moet je ook gewoon geen 300€ aan een kaartje uitgeven, maar nee, al hun vrienden hebben ook allemaal al een kaartje en ze moeten echt mee en ze hebben ook gewoon geen ruggegraat dus betalen ze meer. laat ze lekker

 0
Avatar mtje
zo 25 mei 2008 15:04

mtje haarbal schreef:
wat een fucking onzin toch weer, als mensen op marktplaats 300€ bieden voor een lowlands/pinkpop kaartje, weten ze toch echt dat ze dat doen en dat ze er in het vervolg eerder bij moeten zijn. als ze het allemaal zo vreselijk vinden en willen protesteren moet je ook gewoon geen 300€ aan een kaartje uitgeven, maar nee, al hun vrienden hebben ook allemaal al een kaartje en ze moeten echt mee en ze hebben ook gewoon geen ruggegraat dus betalen ze meer. laat ze lekker


jij snapt helemaal niet wat de mensen bedoelen hier, echt wat een belachelijk commentaar.
Gaat hier om de mensen die expres met het doel om flink winst te maken meerdere kaartjes kopen voor een evenement wat toch wel uitverkocht raakt, die ze dan met flinke winst verkopen. Dat is gewoon puur afzetterij.
Als ze nou gewoon zouden beginnen met het werkelijke bedrag ervoor te vragen, hetzelfde bedrag als zij ervoor betaald hebben. Als dan mensen eroverheen bieden, dan heb je lekker winst gemaakt en is het de eigen keuze van de mensen die er zoveel geld voor willen betalen. Maar dan gaat het tenminste wel eerlijk.

 0
geen avatar
zo 25 mei 2008 17:09

Boemba mtje schreef:
Gaat hier om de mensen die expres met het doel om flink winst te maken meerdere kaartjes kopen voor een evenement wat toch wel uitverkocht raakt, die ze dan met flinke winst verkopen. Dat is gewoon puur afzetterij.


ik noem dat een akelig groot bedrijfsrisco nemen...

concerten raken tegenwoordig helemaal niet meer zo snel uitverkocht. die enkele keer dat het gebeurd is het een verassingshype in paradiso. De grote namen (stones, madonna etc.) waar die grote ticketbureau's zich op richten verkopen nog maar zelden uit. Dus wat een enorm risico neem je dan om 100 kaartjes (of erger nog 1000) te kopen voor bedragen van rond de 100 euro, in de hoop dat je het voor het dubbele kunt verkopen.

En ik vraag mij af of dat wat jij denkt wat bedoelt wordt wel klopt.
Ik ken slechts een geval waarin een bedrijf alle kaarten opkocht van een evenement om die daarna voor het viervoudige te verkopen. Maar Youp van 't Hek weigerde toen op te treden.
Je gaat mij niet vertellen dat er popconcerten zijn waarvan de 'gewone burger' voor de normale prijs geen kaarten kon krijgen. Er glippen tenminste altijd wel een flink aantal gewone burgers naar binnen iig.

 0
Avatar Nocturna
zo 25 mei 2008 19:41

Nocturna Kuess schreef:
zeg ik dat voedselbanken niet bestaan?



Jij geeft aan dat men in NL geen problemen heeft om in zijn of haar eerste levensbehoeften te voorzien. Dat noem ik een behoorlijk eenzijdige visie..

En ja, daarmee ontken je indirect het bestaan van bijvoorbeeld van voedselbanken. Want mensen in NL hebben geen moeite om elke maand rond te komen en aan hun eten te komen?

 0
Avatar haarbal
zo 25 mei 2008 22:42

haarbal mtje schreef:
jij snapt helemaal niet wat de mensen bedoelen hier, echt wat een belachelijk commentaar.
Gaat hier om de mensen die expres met het doel om flink winst te maken meerdere kaartjes kopen voor een evenement wat toch wel uitverkocht raakt, die ze dan met flinke winst verkopen. Dat is gewoon puur afzetterij.
Als ze nou gewoon zouden beginnen met het werkelijke bedrag ervoor te vragen, hetzelfde bedrag als zij ervoor betaald hebben. Als dan mensen eroverheen bieden, dan heb je lekker winst gemaakt en is het de eigen keuze van de mensen die er zoveel geld voor willen betalen. Maar dan gaat het tenminste wel eerlijk.


leg me dan nog eens goed uit wat er dan bedoelt wordt? want, correct me if i'm wrong, als je voor die mensen (en andere bezoekers) bent, heb je toch voor de normale prijs een kaartje? en wil je niet meer betalen, doe je dat toch ook gewoon niet

 0
Avatar BasP
ma 26 mei 2008 00:02

Wrong Ik steun Kuess wel. In Nederland kan iedereen makkelijk aan zijn/haar eerste levensbehoeften voldoen.

Wat ik uit het bericht niet begrijp is: wat is een woekerprijs? Is dat een prijs hoger dan het oorspronkelijke kaartje, of een prijs hoger dan de marktwaarde?

 0
Avatar buke
ma 26 mei 2008 10:42

buke @ boemba,
veel conerten of sportevenementen kennen helemaal geen groot bedrijfsrisico. denk aan dingen als arctic monkeys in de HMH (binnen een kwartier uitverkocht) radiohead in westerpark (een week) grote voetbalwedstrijden (bijna onmogelijk een kaartje 'normaal' te kopen).

je hebt geen bijzondere talenten of inzet nodig om hier (veel) geld aan te verdienen, alleen een compleet afwezig gevoel voor fatsoen. keurig dat op deze manier geld verdienen aan banden wordt gelegd, ga een normale baan zoeken net als wij...

 0
Avatar little_devil_girl
ma 26 mei 2008 11:27

little_devil.. Even over die voedselbanken; dankzij die banken kan juist iedereen aan eten komen.

Trouwens erg typisch dat die mensen die je dan op tv ziet die daar komen wel de ene sigaret na de andere opsteken, een pakje sigaretten is toch al weer ruim een dag lekker en gezond eten!

 0
Avatar adgertic-Z4
ma 26 mei 2008 13:31

adgertic-Z4 little_devil_girl schreef:
Trouwens erg typisch dat die mensen die je dan op tv ziet die daar komen wel de ene sigaret na de andere opsteken, een pakje sigaretten is toch al weer ruim een dag lekker en gezond eten!

Tja, sommige mensen met problemen vinden hun rust in het roken denk ik dan.

Verder, GOEIE ZAAK!!!! ook dat de voetbalwedstrijden weer voor een redelijk normale prijs te krijgen zullen zijn.
Je zal iemand mee willen nemen, bij een wedstrijd als Feyenoord - Psv is dat al bijna onmogelijk.

 0
geen avatar
ma 26 mei 2008 14:57

Boemba little_devil_girl schreef:
Trouwens erg typisch dat die mensen die je dan op tv ziet die daar komen wel de ene sigaret na de andere opsteken, een pakje sigaretten is toch al weer ruim een dag lekker en gezond eten!


en ik vind het typisch dat degenen die klagen over de studiefinanciering wel vier dagen liggen te blowen op pinkpop en lowlands...

 0
geen avatar
ma 26 mei 2008 15:33

dikkie buke schreef:
@ boemba,
veel conerten of sportevenementen kennen helemaal geen groot bedrijfsrisico. denk aan dingen als arctic monkeys in de HMH (binnen een kwartier uitverkocht) radiohead in westerpark (een week) grote voetbalwedstrijden (bijna onmogelijk een kaartje 'normaal' te kopen).

je hebt geen bijzondere talenten of inzet nodig om hier (veel) geld aan te verdienen, alleen een compleet afwezig gevoel voor fatsoen. keurig dat op deze manier geld verdienen aan banden wordt gelegd, ga een normale baan zoeken net als wij...

beetje onzin dit want radiohead waren nog kaarten voor na 6 weken heb ik gewoon bij postkantoor gehaald was uitverkocht in week maar komen altijd kaarten terug
en arctic monkeys kon je vlak voor tijd gewoon kaarten kopen onderkostprijs bij handelaren dus wel risico en voetbal wedstrijden zoals ek gaat al helft van kaarten na vip laat ze die dan na de gewone man/vrouw doen

 0
Avatar mtje
ma 26 mei 2008 19:06

mtje haarbal schreef:

leg me dan nog eens goed uit wat er dan bedoelt wordt? want, correct me if i'm wrong, als je voor die mensen (en andere bezoekers) bent, heb je toch voor de normale prijs een kaartje? en wil je niet meer betalen, doe je dat toch ook gewoon niet


Nee zeker niet, maar ik heb het ook niet echt over bedrijven die die kaartjes opkopen (ja ik weet dat het bericht daarover gaat) maar veel mensen hier hebben het erover dat ze zich irriteren aan die gewone mensen die meerdere kaartjes kopen en die ze dan via marktplaats voor het dubbele verkopen zonder er eerst de normale prijs voor te vragen. Dat is ook wat ik bedoel.. ;)

bv voor een groot event (correct me if I'm wrong..) als Pinkpop dit jaar, iedereen wist vantevoren ongeveer al dat het uitverkocht zou raken.. nu zijn er mensen die hebben bijvoorbeeld 6 kaartjes gekocht (ik weet niet wat het maximum is). De dag nadat het uitverkocht was stonden die kaartjes al op marktplaats voor 200 euro aangeboden. Nu kun je mij niet wijsmaken dat die mensen ineens allemaal niet meer konden gaan.

en ja tuurlijk zijn mensen zo dom om dat er ook werkelijk voor neer te leggen.. maar ik vind het gewoon schandalig dat er mensen zijn die dit zomaar kunnen doen.

 0
Avatar Kuess
di 27 mei 2008 10:29

Kuess nou die mensen die achteraf die 5 kaartjes verkopen is nog niet zo erg. Het probleem is die bedrijven die 1000-den kaartjes kopen en die voor woekerprijzen op hun sites aanbieden.
We hebben het dan bijv over:
http://www.onlineticketshop.nl/

Pinkpop 31-05-2008 - Toegangskaarten - Dagkaart Zaterdag
Aanvang: 12.00 Prijs: € 95.00
Pinkpop 31-05-2008 - Toegangskaarten - Passepartout incl. camping
Aanvang: 12.00 Prijs: € 265.00

Dat is volgens mij ook waar het wetsvoorstel iets aan wil doen.

 1
Avatar Musiquefreak
di 27 mei 2008 13:06

Musiquefreak @ Kuess; True. Maar zolang ze de marktplaatsverpatsers (met als doel om veel winst te maken) niet aanpakken, kunnen die bedrijven alsnog onder een Marktplaats account kaartjes verkopen? Je gaat het niet tegen

 0
Avatar haarbal
di 27 mei 2008 21:47

haarbal @mtje; ik probeer je ook heus niet wijs te maken dat iedereen die zn kaartje op marktplaats is gewoon niet meer kan om wat voor reden dan ook. ik zeg alleen dat als mensen dom genoeg zijn om het dubbele voor zo'n kaartje neer te leggen, laat ze lekker dom zijn en ga ze niet beschermen

 0
Avatar Milio
wo 28 mei 2008 13:42

Milio haarbal schreef:en wil je niet meer betalen, doe je dat toch ook gewoon niet
Ok, als ik ergens kaarten voor wil hebben, maar waar niet meer op de normale/legale manier kaarten voor te krijgen zijn, hoe kan ik dan zonder meer te betalen die kaarten krijgen?

Er zijn best vaak concerten waar ik naartoe wil, waar alleen nog voolop via marktplaats e.d. kaarten voor te krijgen zijn, altijd ver boven de kostprijs.

 0
geen avatar
wo 28 mei 2008 15:30

Boemba Milio schreef:

Ok, als ik ergens kaarten voor wil hebben, maar waar niet meer op de normale/legale manier kaarten voor te krijgen zijn, hoe kan ik dan zonder meer te betalen die kaarten krijgen?


dan ga je toch gewoon niet?
besteed je het bedrag dat je er voor wilde reserveren aan iets anders leuks.

wat een verwend gedrag ook dat iedereen maar recht moet hebben op een kaartje...

 0
geen avatar
wo 28 mei 2008 15:31

Boemba wat is er trouwens mis met het idee van een veiling? want dat is het.
kijken wat een gek er voor geeft.

ik neem aan dat jullie bij een kunstveiling ook niet bij de overheid gaan klagen dat de van gogh's niet meer te betalen zijn?

 0
geen avatar
do 29 mei 2008 21:22

Boemba die akelige gemene handelaren bieden hun pinkpopkaarten nu trouwens nog maar voor de helft van de nieuwprijs aan...

over bedrijfsrisico's gesproken...

 0
Avatar haarbal
zo 01 jun 2008 21:11

haarbal Milio schreef:
haarbal schreef:en wil je niet meer betalen, doe je dat toch ook gewoon niet

Ok, als ik ergens kaarten voor wil hebben, maar waar niet meer op de normale/legale manier kaarten voor te krijgen zijn, hoe kan ik dan zonder meer te betalen die kaarten krijgen?

Er zijn best vaak concerten waar ik naartoe wil, waar alleen nog voolop via marktplaats e.d. kaarten voor te krijgen zijn, altijd ver boven de kostprijs.

je koopt een kaartje, dus je hebt het er voor over.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.