Ex-financieel medewerker EuroSonic Noorderslag steelt meer dan 3 ton

eurosonic1
Ex-financieel medewerker EuroSonic Noorderslag steelt meer dan 3 ton
Door melissavkoldam op 10 november 2021 - 17:22 1 Een oud medewerker van het festival EuroSonic Noorderslag heeft met meer dan drie ton gefraudeerd. Met het geld bekostigde de man zijn gokverslaving. De organisatie heeft aangifte gedaan tegen de voormalig financieel medewerker wegens fraude. Het zou gaan om 335.000 euro. Het komende festival in januari is niet in gevaar gebracht door het voorval, meldt de organisatie.

De fraude kwam afgelopen zomer aan het licht na een melding van de bank over dubieuze transacties. Uit onderzoek is gebleken dat de medewerker op verschillende manier heeft gefraudeerd. Hij sluisde relaltief kleine bedragen door naar goksites, nam beltegoeden op en maakte geld over naar door hemzelf beheerde rekeningen. Daarbij veranderde hij de tenaamstellingen van de transacties, zodat die legitiem leken.

In 2019 begon de fraude klein. Het meeste geld is in de laatste maanden tot juli 2021 ontvreemd. De fraudeur heeft bekend en met hem is een betalingsregeling getroffen. Ongeveer de helft ervan wordt in het komende half jaar terugbetaald, aldus ESNS.

Bron: Nu.nl


Bestel tickets Eurosonic Noorderslag 2022
Tickets Eurosonic Noorderslag 2022
Eurosonic Noorderslag 2022
dauwpop2013nieuws

DAUWPOP MAAKT EERSTE NAMEN BEKEND VOOR DE...Na drie edities die niet door konden gaan, is het in 2022 dan eindelijk zo...

Dour Festival

DOUR FESTIVAL MAAKT EERSTE EENENTWINTIG NAMEN BEKEND... Dour Festival is een van de zomerse hoogtepunten voor duizenden jonge...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.