Hoe kun je je geld terugkrijgen bij een afgelast festival?

Lollapalooza 2019 festival sfeer
Hoe kun je je geld terugkrijgen bij een afgelast festival?
Door RobZ op 13 januari 2022 - 11:39 1 De pandemie heerst nogal altijd over de hele wereld. Mogelijk dacht je in de zomer van 2021 dat we er eindelijk van af waren doordat veel mensen gevaccineerd konden worden, maar helaas bleek dat niet het geval te zijn. Sterker nog, het aantal besmettingen in Nederland stijgt met de dag. We leven dan ook nog altijd in een onzekere tijd, wat ook zeker het geval is voor de organisatoren van festivals in ons land. Mogelijk zou je naar een festival gaan maar is dit door het coronavirus afgelast. Het principe van cashback of geld terug krijgen zie je vaak terug bij online cashback casino’s zoals deze of webshops, maar het terug krijgen van geld voor evenementen of concerten is vaak niet zo helder. Onderstaand kun je hier meer over lezen.

Mogelijk had je je digitale kaartje al klaar te staan op je smartphone, maar werd het festival waar je zoveel zin in had toch nog afgelast. Hartstikke jammer natuurlijk en ook nog eens erg vervelend, want hoe zit het nu met het geld dat je had betaald voor de ticket? Dat hangt er helemaal van af. Sommige festivals kozen er namelijk voor om het geld automatisch terug te betalen, waaronder Lowlands en Down The Rabbit Hole. Iedereen die een kaartje kocht voor een van deze festivals zullen zien dat hun aankoopbedrag teruggestort is door de organisator. Je kunt je ticket dus niet houden voor de volgende editie.

Heb je het kaartje gekocht via de officiële verkoper Ticketmaster? De terugbetaling zal dan een fluitje van een cent zijn. Maar er zijn natuurlijk ook festivalgangers die hun ticket hebben weten te bemachtigen via doorverkoop op bijvoorbeeld Ticketswap, Marktplaats of Facebook. In dit geval wordt het lastiger om je geld terug te krijgen. De festivalorganisatoren doen de terugbetaling namelijk op het rekeningnummer dat gebruikt is voor de originele aankoop. Hierdoor zal het geld gestort worden op de rekening van de persoon waarvan je het kaartje hebt gekocht. Op goed vertrouwen moet je dan maar hopen dat hij/zij zo lief en beleefd is om het geld over te maken naar jou. Via Ticketswap zal dit over het algemeen niet echt moeilijk zijn. Dit platform kan namelijk eenvoudig een koper en verkoper in contact brengen met elkaar.

Alsnog hoeft dit niet te betekenen dat de verkoper beslist het geld aan je geeft. Gelukkig kun je in dit geval contact opnemen met Ticketswap. Het platform zal dan de verkoper een berichtje sturen en blokkeren totdat het aankoopbedrag van het ticket terugbetaald is. Hierdoor krijg je hopelijk alsnog het geld terug. Overigens is dit niet altijd nodig. In sommige gevallen kun je namelijk ook aangeven dat je je ticket wilt bewaren en gebruiken als kaartje voor de volgende editie van het festival waar je zo graag naartoe wilt. Alhoewel je dan dus geen geld terugkrijgt, heeft dit als voordeel dat je volgend jaar niet zenuwachtig hoeft te zijn over het kopen van een ticket. Het biedt je garantie dat je later alsnog naar je favoriete festival kunt!


Corona virus

'VERSOEPELINGEN VOOR WINKELS, SPORT EN ONDERWIJS;...Verschillende media berichten over de persconferentie over de...

Coachella news

COACHELLA MAAKT LINE-UP BEKEND O.A. HARRY STYLES,... Coachella, een van de grootste festivals ter wereld, heeft vandaag de gehele...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.