Deze Brabantse carnavalssteden kun je niet missen

Carnaval (Pexels)
Deze Brabantse carnavalssteden kun je niet missen
Door redactie op 21 januari 2022 - 11:02 1 De jaarwisseling is geweest en we mogen er stiekem weer naar uitkijken: carnaval! Of het feest der feesten begin 2022 doorgaat, is natuurlijk nog even afwachten. Maar eerlijk is eerlijk: er is niets mis met een beetje voorpret, toch? Weet jij al in welke Brabantse stad jij dit jaar carnaval viert? En wat trek je volgend carnavalsseizoen eigenlijk aan? Wij helpen je op weg!

Carnavalssteden die zeker de moeite waard zijn
Breda (Kielegat) - Ondanks dat men in het Kielegat ver van tevoren begint met het vieren van carnaval, is het dé plek om te zijn tijdens het carnavalsweekend. Wat is er te doen? De festiviteiten starten met een grote optocht met aansluitend het feest op de Grote Markt op zaterdag. En zoals vanouds op zondag voor de kinderen de “brakkensliert” door de gehele binnenstad. Eigenlijk kun je in ieder café en uitgaansgelegenheid terecht voor een feestje tijdens Carnaval, het motto luidt dit jaar niet voor niets “Me Doen'ut Deez'jaor Dubbel”. Maar of het in 2022 een carnaval zoals vanouds is, blijft onzeker.

Tilburg (Kruikenstad) - Het motto in de Kruikenstad is komend jaar: “Ik zie oe wir war?!”. Dat staat voor hoeveel de Kruikezeikers carnaval het afgelopen jaar hebben gemist. De wereld stond op z’n kop. Het was een wirwar. In poppodium 013 staat voorlopig “Veul Gère in Concert 2022” gepland, waar je met 15 jaar aan carnavals hits goed kunt opwarmen voor het echte werk. Je wilt natuurlijk dit carnavalsconcert niet missen op 21 januari 2022. Net als in Breda kun je in Tilburg in alle uitgaansgelegenheden terecht voor een niet te missen carnaval.

Carnavalskleding: dit zijn de trends van 2022
Voor nu is het nog afwachten of we in 2022 het feest als vanouds mogen vieren. Toch zijn veel liefhebbers al bezig met het uitzoeken van hun carnavalsoutfits. Wil je alvast jouw carnavalskleding uitzoeken, en ga je de volgende editie graag mee met de laatste trends? Ga dan voor een Squid Game outfit. Dit is een blauw/groen trainingspak, gebaseerd op de deelnemers van de gelijknamige Netflix-serie. Ook foute disco kleding is naar verwachting een regelrechte hit in 2022. Mogelijk heeft dit te maken met de terugkeer van de razendpopulaire band ABBA.

Blijf je liever weg van trends en kies je eerder voor unieke carnavalskleding? Een piggyback kostuum is dan echt iets voor jou. Met deze outfit lijkt het alsof je door iets, of iemand gedragen wordt. Dit type kostuum is relatief nieuw in carnavalsland, dus je zult er niet veel andere feestvierders mee zien lopen.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefSjock 2022 news

SJOCK FESTIVAL VOEGT 10 NIEUWE NAMEN TOE AAN LINE-UP...Sjock wordt vaak het oudste alternatieve festival van België genoemd. Een...

Woo hah x rolling loud

WOO HAH! X ROLLING LOUD FESTIVAL KOMT MET EERSTE 40... In december kondigden WOO HAH! en Rolling Loud een nieuwe samenwerking aan:...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.