Overzicht van de leukste festivals in Pinksterweekend 2022

Lollapalooza 2019 festival sfeer
Overzicht van de leukste festivals in Pinksterweekend 2022
Door sjoertb op 01 juni 2022 - 11:21 1 Pinksteren staat voor de deur en aankomend weekend is er weer genoeg te doen. De weersvoorspelling is prima en dat treft want er komen weer leuke festivals aan! De klassieker Pinkpop is afgeweken van het pinksterweekend maar er zijn genoeg andere festivals die al aan het opbouwen zijn. Wat dacht je van het Zeeuwse Vestrock op een unieke locatie? of een tochtje naar onze buren voor Rock Am Ring of helemaal naar Barcelona voor Primavera? Dichter bij huis zijn er ook genoeg feestjes.

Hieronder tippen we een paar van de leukste festivals. Zie onze festivalagenda voor het complete overzicht.

Vestrock 2022
3, 4 en 5 juni, Hulst

Vestrock wordt gehouden op 3, 4 en 5 juni en is het gezelligste boutique festival van de lage landen. Het ligt op een prachtig eiland midden in de vestingstad Hulst. De middeleeuwse stad Hulst ligt op steenworp afstand van Bergen op Zoom en Sint-Niklaas. Onder meer Editors, Within Temptation, Wolfmother, Nada Surf, Starsailor, The Darkness, De Likt, Antoon, Frenna, Suzan & Freek, Lucas & Steve en Son Mieux treden op.

Meer informatie: Vestrock

Rock Am Ring 2022
2, 3 en 4 juni, Nürburg

Rock am Ring wordt gehouden op de Nürburgring nabij Adenau in de Eifel (Duitsland). Het festival trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers en is sinds 1991 het grootste rockfestival van Duitsland. Er treden elke editie bijna 100 artiesten op. Rock am Ring duurt drie dagen en om het festivalterrein heen liggen meerdere campings. Rock Am Ring vormt sinds 1997 een duo-festival met Rock Im Park (dat in Nürnberg (Neurenberg) wordt gehouden) en er treden dus (nagenoeg) dezelfde namen op. Onder meer Muse, Green Day, Korn, Bullet For My Valentine, Volbeat, Billy Talent, The Offspring, Deftones, Danko Jones, Mastodon, Weezer, Boys Noize, Shinedown en A Day To Remember zijn er dit jaar bij.

Meer informatie:
Rock Am Ring
Rock Im Park

Blues Peer 2022
3, 4 en 5 juni, Peer

Blues Peer is sinds 1985 steeds trouw gebleven aan zijn roots: de liefde voor muziek, de ongedwongen sfeer en de gezellige Vlaamse gastvrijheid. Dit jaar treden onder meer de volgende artiesten op: Dewolff, Ian Siegal, The Sore Losers, Danny Vera, 10cc, Laurence Jones, Nick Waterhouse, Stef Kamil Carlens, Cedric Burnside en The Sheepdogs.

Meer informatie: Blues Peer


Primavera Sound Barcelona 2022
2, 3 en 4 juni + 9, 10 en 11 juni, Barcelona

Vanaf het aankomende weekend kun je in Spanje naar een groot festival. Vanwege de corona-epedimie in 2020 en 2021 slaat Primavera Sound Barcelona terug met maar liefst 2 weekenden festival in 2022! En tussen die twee weekenden staat ook nog eens heel veel muziek geprogrammeerd. Mocht je er nog tussenuit kunnen dan is er in Barcelona genoeg te doen. Schiphol is op het moment erg druk maar met de trein of de auto kun je er ook prima geraken. In het eerste weekend spelen onder meer Tame Impala, The Strokes, Beck, Gorillaz, Nick Cave en The National.

Meer informatie: Primavera Sound Barcelona

Amsterdam Open Air 2022
4 en 5 juni, Amsterdam

Amsterdam Open Air wordt jaarlijks gehouden in het Amsterdamse Gaasperpark. Het festival wil elk jaar een goed beeld geven van het Amsterdamse nachtleven. Natuurlijk is er ook aandacht voor veel jong talent. Dit jaar zijn onder meer Isis, Tomàn, Sunnery James & Ryan Marciano, Maya Jane Coles, Vuur, Tribes, Fs Green, Franky Rizardo, Luke Slater, Bizzey, Claptone, De Sluwe Vos en Gotu Jim van de partij.

Meer informatie: Amsterdam Open Air

Wave Gotik Treffen 2022
3, 4, 5 en 6 juni, Leipzig

Het Wave-Gotik-Treffen is een vierdaags festival dat jaarlijks plaatsvindt in Leipzig gedurende het Pinksterweekeinde. De muziek die op het festival aan bod komt, kan voornamelijk gesitueerd worden binnen de genres gothic, new wave, electro, industrial en medieval. Met dit jaar onder meer Gary Numan, Combichrist, The 69 Eyes, Vnv Nation, Iamx, Corvus Corax, Alcest, Tanzwut, Grendel, Clan Of Xymox, Lacrimas Profundere, Welle:erdball, Fiddler's Green, Whispering Sons en Brutus

Meer informatie: Wave Gotik Treffenx

Ribs & Blues 2022
4, 5 en 6 juni, Raalte

Elk jaar tijdens Pinksteren op het festivalterrein in Raalte. Blues, bluesrock en Americana van de beste bands uit binnen- en buitenland waaronder Danny Vera, Dewolff, Ian Siegal, Drive-by Truckers, Paul Carrack, Danny Bryant, North Mississippi Allstars en Sass Jordan.

Meer informatie: Ribs & Bluesx

We wensen iedereen alvast een ontzettend gezellig pinksterweekend!

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Lowlands 2022

COMEDYPROGRAMMA LOWLANDS 2022: O.A. DOLF JANSEN,...Het comedyprogramma van Lowlands 2022 is bekendgemaakt. In theatertent Juliet...

Paul Elstak

AFGELAST: ICONS LIVE MET O.A. PAUL ELSTAK,... Op 3, 4 en 5 juni zou festival Icons Live plaatsvinden in Het Kasteel in...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.