Wat doe je als een Festival tegenvalt?

Down The Rabbit Hole 2017 sfeer
Wat doe je als een Festival tegenvalt?
Door RobZ op 22 september 2022 - 15:17 1 De zomer is al een tijdje aangebroken en voor veel mensen komt de vakantie er ook aan. Festivals zijn vooral in trek bij jongeren die willen genieten van de zon en een biertje. Helaas komt het ook soms voor dat het festival tegenvalt. Of dit ligt aan het weer, de sfeer of iets anders, het is altijd heel vervelend. Kijk de volgende keer goed naar wat je boekt, want het kost je vaak toch al snel 100 euro inclusief vervoer, eten en drinken. We hebben hier een paar tips neergezet, zodat je toch nog plezier kan hebben op een minder festival.

Online Gokken
Een goede tip is om wat afleiding te zoeken van de dingen die je niet leuk vind. Zo kan je tegenwoordig legaal online gokken. Probeer bijvoorbeeld live roulette online en probeer de spanning van de dag erin te houden. Zoek een bankje met je vrienden en probeer wat spellen uit. Kijk daarbij wel altijd voor gelicenseerde en betrouwbare sites. Je kunt natuurlijk ook andere spellen online vinden, maar zolang je maar wat anders te doen hebt. Door blijven pushen met het vervelende levert je namelijk geen leukere dag op.

Blijf positief
Het belangrijkste is altijd positief blijven. Mindset is alles en het is dan ook belangrijk om jezelf de ervaring te geven die je verdiend. Wanneer je al zit in je hoofd hoe vervelend het is, gaat het er niet leuker op worden. Je kan denken ‘ik haat de muziek, ik haat de mensen en ik wil hier weg.’ We garanderen je dat je dan een nare dag hebt. Probeer in plaats daarvan; ‘Ik vind de muziek minder, maar ik kan me wel vinden in de sfeer. Weet je wat ik ga wat leuke mensen zoeken’ Of; ‘Het eten is hier wel erg gevarieerd en lekker.’ De mogelijkheden hierbij zijn eindeloos en probeer hieraan te denken.

Drinken
Er worden op festivals vaak veel bier gedronken. Ook wijn en shotjes zijn in trek, vooral onder studenten. Alcohol maakt je namelijk wat losser en haalt een extremere versie van jezelf naar boven. Je weet de risico’s van de dingen die je doet nog precies. Toch geef je minder om deze risico’s. Drinken is heel erg leuk. Er zitten wel gevaren aan. Pas op voor verslavingen of overmatig gebruik. Zorg in ieder geval dat je nog kan lopen ;). Misschien helpt de drank een beetje met je slechte ervaring. Ga wel drinken voor het plezier en niet uit verdriet! Daar komen namelijk gegarandeerd meer problemen van. Ga ook nooit rijden met alcohol op!

Zoek nieuwe vrienden
Op festivals lopen vaak veel mensen rond. Van deze duizenden mensen zitten er vaak veel mensen bij die graag met je willen praten. Loop dus wat rond op zoek naar mensen die er interessant uitzien of waarmee je wilt praten. Je kan namelijk ook nog eens veel leren van random mensen. Er zijn namelijk andere grenzen, omdat je elkaar waarschijnlijk nooit meer ziet. Misschien ontstaan er wel hele nieuwe vriendschappen uit je openheid!

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefLeft of the dial

LEFT OF THE DIAL KOMT MET 11 NAMEN WAARONDER SNOW...Het Rotterdamse festival Left Of The Dial heeft maar liefst 11 nieuwe acts...

drift

TWEEDAAGS DANCE-FESTIVAL HERFSTDRIFT TERUG VOOR 10E... Het 10e jubileumjaar van Herfstdrift wordt op vrijdag 25 november...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.