''Kingsland en Oranjebloesem mogen minder bezoekers vanwege Metallica-concert''

Metallica
''Kingsland en Oranjebloesem mogen minder bezoekers vanwege Metallica-concert''
Door sjoertb op 29 maart 2023 - 10:59 1 Het ziet er naar uit dat de organisaties van de Amsterdamse koningsdagfestivals Kingsland en Oranjebloesem minder tickets mogen verkopen dan voorheen. Het aantal bezoekers zou te hoog zijn vorig jaar en die situatie was niet beheersbaar genoeg op Station Zuid. Dat heeft gemeente Amsterdam aangegeven.

De organisaties achter de koningsdagfestivals zijn niet blij met het bericht dat ze nu ze flink moeten afschalen in het aantal bezoekers. In en rondom de RAI mochten in voorgaande jaren 68.000 bezoekers hun weg vinden naar de festivals. Nu krijgen de organisatoren naar eigen zeggen een maand voor het festival ineens maar toestemming voor maximaal 40.000 bezoekers, terwijl ze alles al hebben klaarstaan om het maximaal aantal bezoekers te ontvangen.

Anders dan voorgaande jaren is er namelijk op Koningsdag ook een concert van Metallica in de Johan Cruijff Arena. Dat is volgens de festivalorganisatoren de echte boosdoener. Met de toevoeging van het concert krijgen vervoersdiensten NS en GVB nog meer bezoekersstromen.

Volgens de gemeente is het ‘primair omdat de situatie vorig jaar op Koningsdag bij station Zuid niet beheersbaar bleek’. De bezoekers van beide festivals kunnen de stad namelijk alleen via station Zuid verlaten, station RAI is vanuit veiligheidsoverwegingen dicht. De NS zegt het probleem aan de gemeente te hebben voorgelegd en die een keuze heeft laten maken.

De festivalorganisaties beramen zich over mogelijke stappen om de geleden schade te verhalen op de gemeente. Ook beklagen ze zich over dat Mojo, de organisator van het Metallica-concert, de feestdag heeft gekozen als datum.

Bron: Parool

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefElectric Castle

ELECTRIC CASTLE MAAKT LADING NIEUWE NAMEN BEKEND:...Het programma van Electric Castle is rond. De festivalorganisatie voegt...

Lokerse Feesten news

CYPRESS HILL EN STIKSTOF NAAR LOKERSE FEESTEN 2023 De 48e editie van de Lokerse Feesten komt eraan. Het festival vindt plaats...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.