Dauwpop vervangt plastic bekertjes met papieren drinkbekers

sfeer
Dauwpop vervangt plastic bekertjes met papieren drinkbekers
Door kimvanderzon op 26 april 2023 - 10:49 1 Het Hellendoornse festival Dauwpop zet een nieuwe stap richting verduurzaming en gaat als eerste grootschalige muziekfestival in Nederland 100% plasticvrije, papieren bekers gebruiken tijdens de aankomende editie. Vanaf 1 januari 2024 mogen festivals geen plastic wegwerpbekers en -voedselverpakkingen meer aanbieden.

De drinkbeker die gebruikt gaat worden is plasticvrij. Deze is gemaakt van papier en voorzien van een waterdichte vernislaag van berkenhars. De beker kan als oud papier worden verwerkt en daarmee worden hergebruikt. De papieren beker is sterker dan die van plastic en zou makkelijker af te breken zijn.

Als organisatie hebben we vorig jaar een kleine pilot gedraaid op ons festival, waarbij de reacties heel positief waren. Het drinkt lekkerder, het bier blijft langer koel en je krijgt er ook nog eens een fatsoenlijk slok bier uit’’, aldus Rob Telgenkamp, festivaldirecteur Dauwpop.

Om zo veel mogelijk bekers direct terug te krijgen en het festivalterrein schoon te houden, zijn er verschillende inzamel-mogelijkheden bedacht. De bezoeker kan bijvoorbeeld bij inlevering van 20 bekers kiezen voor een gratis drankmunt. Onder de slogan ‘wees geen eikel, recycle’ moet de bezoeker worden aangespoord mee te doen.

Het festival vind plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni 2023 in Hellendoorn en heeft onder andere grote acts als The Prodigy, Goldband, The Opposites en Franz Ferdinand.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefPukkelpop 2023

LIL TJAY, GOTU JIM, SOR EN MEER NIEUWE NAMEN VOOR...De line-up van Pukkelpop 2023 is alweer uitgebreid. De festivalorganisatie...

Manana Manana 2022

20 NIEUWE NAMEN OP MAÑANA MAÑANA 2023: O.A. TIM KNOL... De festivalorganisatie van Mañana Mañana 2023 heeft weer een nieuwe reeks...

REACTIES

geen avatar
do 27 apr 2023 10:47

Nightrage Bier uit een papieren beker? Getsie, dat is niet te doen

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.