Miljoen extra subsidie voor Bevrijdingsfestivals redt Bevrijdingsfestival Den Haag

Bevrijdingsfestival Groningen 2012
Miljoen extra subsidie voor Bevrijdingsfestivals redt Bevrijdingsfestival Den Haag
Door Semberendsen op 15 januari 2024 - 15:24 1 Het zag er even spannend uit voor het Bevrijdingsfestival in Den Haag, maar goed nieuws heeft de organisatie van het Bevrijdingsfestival bereikt. Na een periode van onzekerheid en financiële moeilijkheden, waaronder de nasleep van de coronapandemie en wisselvallige weersomstandigheden, heeft het Rijk besloten om een extra subsidie van één miljoen euro toe te kennen aan de veertien Bevrijdingsfestivals, waaronder het festival in Den Haag.

Organisator Robert-Jan Rueb geeft aan dat het festival de afgelopen jaren 'financieel op omvallen' stond. De toegekende subsidie zal niet alleen worden gebruikt om de schulden af te betalen, maar ook om een solide basis te leggen voor de organisatie van het Bevrijdingsfestival in Den Haag in 2024.

Dit is niet de eerste keer dat het Bevrijdingsfestival in Den Haag afhankelijk is van financiële steun. Vorig jaar werd het festival gered door een extra subsidie van de gemeente. De algemene trend van stijgende organisatiekosten, waaronder materiaal, artiesten en catering, heeft bijgedragen aan de financiële uitdagingen van de festivals.

Hoewel nog niet bekend is hoe de extra subsidie van één miljoen euro precies zal worden verdeeld over de veertien Bevrijdingsfestivals, is Rueb, de organisator van het festival in Den Haag momenteel druk bezig met het opzetten van de programmering voor het festival.

Bron: Omroep West

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Paleo 2023 festival sfeer

VERKNIPT FESTIVAL BREIDT UIT NAAR KROATIËHet Verknipt Festival, bekend om zijn harde techno en uitbundige sfeer, gaat...

De Vrienden van Amstel Live news

VERANDERINGEN AANGEKONDIGD VOOR KAARTVERKOOP... Afgelopen zaterdag startte de kaartverkoop voor Vrieden van Amstel Live 2025....

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.