Gent Jazz breidt uit met o.a. Gabriel Ríos en Birdy op de line-up

Birdy
Gent Jazz breidt uit met o.a. Gabriel Ríos en Birdy op de line-up
Door KayleeV op 02 februari 2024 - 11:11 1 Gent Jazz 2024 breidt uit met een mix van dertien nieuwe artiesten, waaronder bekende namen en opkomend talent over verschillende genres. Het Mexicaanse gitaarduo Rodrigo y Gabriela brengt een unieke fusie van flamenco en rock, terwijl de Spaanse zangeres Luz Casal en Eliades Ochoa van Buena Vista Social Club hun prachtige stemmen delen. Franse pianist Sofiane Pamart, bekend om zijn neoklassieke stijl die raakt aan hiphop en jazz, en Birdy, met haar betoverende stem en popliedjes, beloven memorabele optredens. Laufey, de IJslandse jazzsensatie, voegt zich bij hen met haar nostalgische klanken.

Daarnaast verwelkomt het festival Asaf Avidan, bekend om zijn indringende vocalen, en Erik Truffaz, die jazz en elektronica naadloos combineert. Gabriel Ríos brengt een mix van Latijns-Amerikaanse ritmes en pop, terwijl Cimafunk Afro-Cubaanse funk serveert. Stef Kamil Carlens, Marco Mezquida Trio, en Gabi Hartmann ronden de lijst af met een divers aanbod van rock, jazz en meertalige chanson. Gent Jazz wordt een smeltkroes van muzikale invloeden en stijlen, klaar om het publiek te boeien.

Het festival, dat plaatsvindt op de Bijlokesite, staat bekend om zijn brede scala aan muzikale sounds, van jazz tot neoklassiek. Met de toevoeging van deze artiesten belooft Gent Jazz 2024 een nog diverser en boeiender evenement te worden voor muziekliefhebbers. Dit jaar vind Gent Jazz van 5 juli tot 20 juli plaats.

Tickets voor het event zijn al in de verkoop gegaan. Koop hier je ticket voor Gent Jazz 2024.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefBestel tickets Gent Jazz Festival 2024
Tickets Gent Jazz Festival 2024
Gent Jazz Festival 2024
Pukkelpop 2023

OOK QUEENS OF THE STONE AGE EN THE OFFSPRING NAAR... Pukkelpop , het vooraanstaande alternatieve muziekfestival in Kiewit bij...

blues

RHYTHM & BLUES NIGHT 2024 DEELT NIEUWE NAMEN O.A... Het jaarlijkse Rhythm & Blues Night festival kondigt vandaag nieuwe namen...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.