Last minute een festival bezoeken? De tips!

sfeer lowlands
Last minute een festival bezoeken? De tips!
Door RobZ op 22 maart 2024 - 15:17 1 Sommige mensen hebben in januari al hun hele schema voor het festivalseizoen rond, andere verzinnen op een donderdag dat ze wel zin hebben om hetzelfde weekend naar een festival te gaan. Beide benaderingen zijn goed, en voor die laatste is helemaal iets voor te zeggen wanneer jij houdt van het bezoeken van een festival met mooi weer. Je beperkt je dan immers tot het weerbericht om een keuze te maken of je wel of niet gaat. Maar het kan wel wat extra stress opleveren, want je hebt niet alle tijd om grondig bezig te zijn met de voorbereiding en de aankleding. Iets wat de afgelopen jaren wel steeds belangrijker is geworden. Daarom hier tips voor de last minute festival bezoekers.

De kaarten
Ben jij zo iemand die er te laat achterkomt dat je nog geen tickets hebt? Dan is het goed om de officiële reseller kanalen te kennen. Voorheen kon je nog goed tweedehands kaartjes kopen op marktplaats of ticketswap, maar dit is in sommige gevallen de laatste jaren wel aan banden gelegd. Organisaties willen niet meer dat tickets tegen woekerprijzen onder de toonbank worden verkocht. Let daarom goed op de verkooppunten en of het allemaal wel zuivere koffie is. Ga niet onder tijdsdruk voor shabby aanbiedingen, de kans dat je dan niet binnenkomt omdat je een ongeldig ticket hebt, neemt dan snel toe.

De outfit
Online kun je tegenwoordig heel snel eenvoudige outfits bestellen die wél helemaal binnen het thema passen. Ga jij naar ‘Down The Rabbit Hole’? Een dieren onsesies in de vorm van een konijn is dan ontzettend geestig. Maar ook halloween outfits en andere leuke accessoires bestel je zo in een paar klikken. Dus donderdag bedacht dat je op vrijdag naar een festival gaat? Vaak is het binnen een dag geleverd, en dan ben je dus nog ruim op tijd!

De spullen
Een tent, een slaapzak en andere praktische spullen wil je natuurlijk wel bij je hebben wanneer jij naar een festival gaat. Zorg er daarom voor dat je je voorbereidingspakket standaard klaar hebt liggen. Wacht niet tot het moment daar is, maar zorg dat je altijd ready to go bent om naar een festival af te reizen. Dit is de ultieme formule om niets te vergeten en altijd snel weg te kunnen. De eerste keer vergeet je ongetwijfeld nog wat, maar wanneer je het standaard neerlegt zul je zien dat het iedere keer eenvoudiger gaat.
Kortom, een last minute festival bezoek is ontzettend leuk. De voorpret is korter, maar het genieten op het moment zelf misschien wel weer groter. Let er wel op dat je onder tijdsdruk geen gekke keuzes maakt, want opgelicht worden voor een kaartje wil je natuurlijk weer niet!

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



rotterdam bluegrass festival

SPECIALE SHOW VAN BERTOLF & FRIENDS OP BLUEGRASS...De Zwolse sing en songwriter Bertolf komt speciale show verzorgen op het...

Crazy Sexy Cool

CRAZY SEXY COOL FESTIVAL PAKT UIT VOOR 10-JARIG... Tot voorheen maakte Crazy Sexy Cool Festival er een feest van door een...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.