Preview: Pukkelpop

Door Stofje op 12 augustus 2008 - 19:51 1 Het komende weekend is het eindelijk weer zover. We hebben er weer een jaartje op moeten wachten, maar we mogen weer. Naar Biddinghuizen en naar Kiewit (B). Dit weekend zullen in deze steden namelijk respectievelijk Lowlands en Pukkelpop gehouden worden en een flink aantal mensen met een Agendainfo-account hebben aangegeven naar deze festivals te gaan. Intussen zijn voor beide festivals álle biografietjes ingevuld, dus je kunt op Festivalinfo naar hartelust kijken wat voor bands op zullen treden op de festivals. Klik dus rechts op het festival waar jij heengaat om alle artiesten op een rijtje te zien!

De reis
Pukkelpop ligt aan de Kempische Steenweg in Kiewit, in de buurt van Hasselt, wat weer op 30 km afstand van Maastricht ligt. Met de auto rij je over de E313, met het openbaar vervoer is het ook prima te doen met de trein. Zowel Kiewit als Hasselt hebben een treinstation. Heb je een origineel Pukkelpop-ticket? Deze zijn ook geldig als treinkaartje in België! Gratis dus! Dit is zowel de héénreis als de terugreis. Als je je kaart via het internet hebt gekocht, gelden deze niet als treinkaartje. Via de website van de Belgische Spoorwegen kun je een gratis treinkaartje bestellen met de NMBS-code die op je internetfestivalticket staat. Meer en gedetailleerder info op de Pukkelpopwebsite.

Aankomst
Aanstaande donderdag zullen om 11:20 al twee bands beginnen. Die! Die! Die! oogt qua naam in ieder geval veelbelovend, Red Light Company was eerder het voorprogramma van Editors in de HMH en spelen in de Club. Omdat het festival zo vroeg begint, zullen vele festivalgangers al op woensdag naar Kiewit afreizen. Geen probleem natuurlijk. Woensdag opent de camping al om 12:00. Om gratis toegang te krijgen tot de camping, dien je een festivalbandje om te hebben. Je zult dus eerst je kaartje om moeten ruilen. Ook dit omruilen start om 12:00. De camping is van alle "gemakken" voorzien. Dat wil zeggen: Gratis douches, toiletten, een EHBO-post, drink- en etenstentjes, telefoons, etc. Woensdagavond zal om 18:00 het festivalterrein geopend zijn en zal er in de Boiler Room alvast het eerste feest gevierd kunnen worden.

Genoeg podia op Pukkelpop

Weersomstandigheden
OVer naar het festival. Pukkelpop kent één buitenpodium en zeven binnenpodia. De temperatuur zal het gehele weekend rond de 20 graden liggen en de kans op regen is zeer zeker aanwezig. Zoals het er nu naar uitziet zal het echter gewoon grauw weer worden. Prima festivalweer dus, hopelijk valt er niet teveel water uit de lucht.

Editors met hun album An End has a Start

Programma
We verwijzen je door naar het prettige blokkenschema op de Pukkelpop-website. Pukkelpop is zoals elk jaar een prachtige mengelmoes van absolute headliners (Metallica, Sigur Ros, Editors) en tamelijk onbekende bands. Er is opvallend veel dance met al haar subgenres, hiphop is er nauwelijks. Verder is er eigenlijk van elk wat wils. Op de website van Pukkelpop kun je via "My Profile" je eigen genre-voorkeuren opgeven, waarop er een aantal bands oplichten die aangeraden worden. Je kunt uiteraard ook op onze Pukkelpop-pagina kijken! Zoals gezegd zijn onze biografieën reeds allemaal ingevuld, bands waar een achter staat, zijn ooit op Festivalinfo gerecenseerd. Uit deze recensies kun je uiteraard nog veel informatie halen.

Festivalinfo gaat uiteraard ook naar Pukkelpop en we zullen een uitgebreide review plaatsen op onze website. Zoals je weet kan ook jij hieraan meehelpen. Stuur ons vanaf zondag 17 augustus je foto's op via deze pagina! Jouw foto's en video's komen dan op onze site te staan. Veel plezier alvast op Pukkelpop!

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefLowlands 200623

PREVIEW: LOWLANDSDe trouwe bezoekers van Pukkelpop konden alvast even inkomen met de...

boek.gif7

JOUW FESTIVALANEKDOTE IN BOEKVORM? Heb jij een legendarische anekdote, een onvergetelijke herinnering of een...

REACTIES

Avatar rammstrike
di 12 aug 2008 20:32

rammstrike Na mijn weten is in Landgraaf Pinkpop, en in biddinghuizen Lowlands...

 0
Avatar Laer
di 12 aug 2008 20:37

Laer Idd, heb het even aangepast Stofje. :)

 0
Avatar Stofje
di 12 aug 2008 20:44

Stofje Doh!

 0
Avatar rammstrike
di 12 aug 2008 20:49

rammstrike Verder wel leuk artikel hoor :p :D Ik wou graag op pukkelpop vrijdag gaan, maar helaas.. het werk roept :(

 0
Avatar Rudie_
di 12 aug 2008 21:04

Rudie_ Eigenlijk wou ik dit jaar naar Pukkelpop gaan. Maarja zoals altijd hebben dan je vrienden geen geld en dan houd het voor mij snel op :P

 0
Avatar nitrojunky
di 12 aug 2008 21:41

nitrojunky pukkelpop telt 2 buitenpodia. de skate stage (shelter) en de mainstage.

 1
Avatar Laer
di 12 aug 2008 21:42

Laer nitrojunky schreef:
pukkelpop telt 2 buitenpodia. de skate stage (shelter) en de mainstage.


Dat is dus een tent geworden he...;)

 0
Avatar mr_dopehat
di 12 aug 2008 21:53

mr_dopehat Jammer genoeg is het een tent geworden ja.

Maargoed, ik heb er zin in! :D

 0
Avatar Stofje
di 12 aug 2008 21:55

Stofje Ik vind tenten juist een stuk prettiger dan open podia. Een tent is intiemer, geeft veel meer sfeer, licht en geluid is beter en, ook niet onbelangrijk, je staat droog :-).

 0
Avatar Gazzo
di 12 aug 2008 23:26

Gazzo ''tenten''. The shelter is gewoon een podium met een dak op. The marquee is dat al jaren. De dance hall is een grote hall.

Enige echte tenten zijn de chateux, de wablief & the boiler.
maja :)


ben toch blij dat ik thuis slaap, lekker warm

 0
Avatar Marz667
wo 13 aug 2008 09:09

Marz667 ik ben er klaar voor ik ben er klaar voor ik ben er klaar voor ik ben er klaar voor ik ben er klaar voor ik ben er klaar voor ik ben er klaar voor ik ben er klaar voor ik ben er klaar voor ik ben er klaar voor ik ben er klaar voor ik ben er klaar voor ik ben er klaar voor ik ben er klaar voor ik ben er klaar voor v

 0
Avatar jeroensiep
wo 13 aug 2008 09:16

jeroensiep I've got soul but I'm not a soldier! Ik heb er zin in!

 0
geen avatar
wo 13 aug 2008 09:55

janscheper82 het fijnst is de chateau
lekker 'klein' en intiem en helemaal dicht.
beste benadering van een concertzaal.
en vaak de leukste bands

alleen mag daar niet meer gerookt worden denk ik zo...

 0
Avatar skatestage
wo 13 aug 2008 10:00

skatestage woew alles is ingepakt :D iedereen veel plezier en laten we hopen dat het weer zo positief blijft.. hier in maastricht schijnt iig lekker der zon (H)

 0
Avatar djfundametal
wo 13 aug 2008 11:47

djfundametal janscheper82 schreef:

alleen mag daar niet meer gerookt worden denk ik zo...in geen enkele tent mag nog gerookt worden, dat is zo in de marquee op werchter en dat zal ook in alle overdekte podia's van pukkelpop zijn. of ze het gaan controleren dat is wat anders

 0
geen avatar
wo 13 aug 2008 11:59

janscheper82 Ik meende ergens gelezen te hebben dat er gerookt mocht worden in tenten die aan 3 zijden open zijn.

Dat geld voor de marquee, de club en de dance hall.

Ik verwacht niet dat ze er heel streng op zullen controleren maar ik heb ook geen zin in gedonder.

 0
Avatar hansjuvefan
wo 13 aug 2008 13:51

hansjuvefan de wablief tent vond ik vorig jaar het gezelligst, maar zat meestal ook stampesvol:s

 0
Avatar Elsie*
wo 13 aug 2008 23:26

Elsie* Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen Morgen*
<3

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.