Intents Festival sluit deel van camping vanwege vele regen

Regen regenbui onweer slecht weer Lowlands
Intents Festival sluit deel van camping vanwege vele regen
Door RobZ op 30 mei 2024 - 11:37 1 Vanwege de aanhoudende regenval in de afgelopen periode moet Intents Festival in Oisterwijk noodgedwongen een deel van de camping sluiten. De organisatoren vragen vooral Nederlandse campinggasten hun reservering te annuleren. De gasten die dat doen, worden ruimschoots gecompenseerd: zij krijgen het geld voor de camping, entree en servicekosten terug en kunnen vrijdag 31 mei en zondag 2 juni, of op zaterdag 1 juni, gratis naar één van de grootste en meeste vooruitstrevende dancefestivals van Nederland. De maatregelen hebben geen invloed op de line up van het Intents Festival.

De organisatie startte begin mei met de opbouw en werd in die tijd vrijwel continu met regen geconfronteerd. Een deel van de camping is daardoor onbegaanbaar geworden. Van de 20.000 beschikbare plekken moeten er tenminste 5.000 onbezet blijven. Rick Liebregts, organisator Intents Festivals: “We doen een beroep op de medewerking van vooral de Nederlandse bezoekers die hier dicht in de buurt wonen. Dat voelt alleen zeer onterecht, want dat zijn juist de mensen die Intents mee groot hebben gemaakt. We begonnen lokaal in 2004 met zo’n 1000 bezoekers en dat waren vooral mensen uit de regio. Nu verwelkomen we zo’n 45000 bezoekers per dag, maar die trouwe lokale en regionale bezoekers vormen nog steeds de basis. Aan hen moeten we vragen thuis te slapen en dat voelt niet goed, omdat we weten dat het bezoek aan de camping onderdeel is van de totale beleving van Intents Festival. Hopelijk is de compensatie die we bieden de bekende pleister op de wonde.”

Intents Festival bestaat ruim twintig jaar en is al eens uitgeroepen tot één van de beste festivals van Europa. Het dance-festival richt zich voornamelijk op de hardere dance stijlen. Op de tien podia worden vanaf aanstaande vrijdag zo’n 400 artiesten verwacht. Op onze Intents 2024 festivalpagina vind je de complete line-up.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefLiquicity

DRUM & BASS FESTIVAL LIQUICITY KEERT TERUG NAAR...Op 19, 20 en 21 juli vindt nabij Alkmaar een nieuwe editie van Liquicity...

AMF

AMF 2024 KONDIGT MARTIN GARRIX AAN ALS EERSTE HEADLINER AMF heeft zojuist Martin Garrix aangekondigd als eerste headliner van de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.