R'uitmarkt mikt op festivalgevoel

Door Kip op 22 augustus 2008 - 21:36 1 Wat is een stad nog zonder feestelijke opening van het culturele seizoen? Ook Rotterdam is weer van de partij dit jaar, volgens traditie op de eerste zondag van september - de 7e.

Het Rotterdams Uitburo doet waarschijnlijk nog wat schietgebedjes en zonnedansjes voor de laatste zonnestralen op die zondag, want met de R'uitmarkt wordt gemikt op het echte festivalgevoel.

Zittend op het gras, met drankje in de hand genieten van gratis live muziek, cabaret en theater. Daar kunnen we wel wat zon bij gebruiken. En moet de Rotterdamse plantsoenendienst nu overuren moet draaien om een grasveld voor de Schouwburg te zaaien? Hiervoor is het Flying Grass Carpet in het leven geroepen; een kunstproject bestaande uit een 900m2 tellend instant grasveld, dat voor het podium op het Schouwburgplein komt te liggen.

In ieder geval weet de R'Uitmarkt alvast een mooie afspiegeling te geven van het cultureel seizoen. Voor het eerst zullen Racoon en Stevie Ann samen op het podium te zien zijn en is Maud als Roodkapje te bewonderen. Verde komen cabaretliefhebbers aan hun trekken bij onder andere Klaas van Eerden, kunnen dansfanaten hun hart op halen bij het Scapino Ballet en zal Pater Moeskroen zich uitleven op het repertoir van Peter Koelewijn.

De afsluiter is in ieder geval een echte festivalband; rond etenstijd staat Moke op het hoofdpodium.

Hier vind je alle informatie nog eens op een rijtje.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefBommenwerper oorlog6

DERDE WERELDOORLOG IN BELGIËOnder de noemer 'World War III Fest' komen in België een aantal bands samen....

tijdschemanewss.gif2

VEEL NIEUWE TIJDSCHEMA'S ON-LINE Voor de één grote voorpret, voor de andere niet erg belangrijk: de...

REACTIES

Avatar Chimey
vr 22 aug 2008 21:51

Chimey gelukkig speelt Moke rond etenstijd! Dan kan ik rustig eten.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.