ARTIEST: Racoon

Nederland    Genre(s): Pop - pop

De sympathieke Zeeuwse Utrechters van Racoon dreigden even kopje onder te gaan toen ze werden gedumpt door hun platenmaatschappij, maar zijn op eigen kracht weer boven gekomen.

Racoon maakt eerlijke, goed in het gehoor liggende popliedjes met mooie zanglijnen en een hoofdrol voor de akoestische gitaar. Het nummer Feel Like Flying, dat hier een uitstekend voorbeeld van is, eindigt in 2004 op een verdiende tweede plek in de door 3FM samengestelde Top 100 Aller Tijden van de Nederlandse Popmuziek.

Liverpool Rain werd deels in de Londense Abbey Road Studio opgenomen met producer Wouter Van Belle. Het kwartet is na tien jaar helemaal tot wasdom gekomen, ergens op het kruispunt tussen intimiteit en de grootse live-status die de groep in Nederland geniet.

Hardcore is heartcore geworden, Racoon is akoestisch geweld. En altijd geweldig. Het bewijs hiervan is de gouden status van het album en de eerste single No Mercy.

OUDE OPTREDENS VAN Racoon

Beijk alle oude (584) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Racoon

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Racoon. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Racoon

Beijk alle oude (584) oude optredens

FOTO'S VAN Racoon

Foto Racoon te Vrienden van Amstel 2006 Foto Racoon te Parkpop 2008 Foto Racoon te Retropop 2013 Foto Racoon te Pinkpop 2006 Foto Racoon te Volvo Ocean Race Festival 2015 Foto Racoon te Racoon - 15/04 - Metropool
 
Bekijk alle 300 foto's van Racoon

Racoon NIEUWS

Al het Racoon nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: