Nieuw muziekfestival Nordic Blizzard presenteert Deens talent

Door J_anna op 22 september 2008 - 15:25 1 Op zaterdag 25 oktober organiseren Tivoli en The Alternative in samenwerking met het Deense The Spot Festival, ROSA (The Danish Rock Council) en MXD (Music Export Denmark) de eerste editie van het muziekfestival 'Nordic Blizzard' in de Tivoli in Utrecht.

Een gloednieuw Nederlands festival met een selectie van de beste nieuwe acts uit Noord-Europa speciaal geselecteerd door een jury van journalisten en vakmensen uit de Nederlandse muziekindustrie. Voor deze eerste editie ligt de focus op Denmarken. Een zevenkoppige jury is afgelopen voorjaar naar het prestigieuze The SPOT Festival in Denemarken gegaan om vijf acts te selecteren voor 'Nordic Blizzard' De keuze van de jury viel op Dune, ORKA, Men Among Animals, Slaraffenland en Efterklang DJ Party.

The Spot Festival wordt jaarlijks gehouden en biedt een overzicht van de honderd meeste interessante acts uit Denemarken en Scandinavië. Acts met internationaal succes als Sigur Rós, Thomas Dybdahl, Under Byen en Alphabeat waren dan ook al eerder op SPOT te zien.

De Kaartverkoop is inmiddels gestart en kaarten kosten 10 euro.bmxskatenewss.jpg5

BREAKFEST FESTIVAL OP MEGALAND IN LANDGRAAFOp zondag 12 oktober organiseert Buro Pinkpop het festival Breakfest. Dit is...

bredabarst5

BREDA BARST TREKT 35.000 BEZOEKERS AAN Voorzitter Henry Vorselman van Breda Barst is 'stiktevreden' over de editie...

REACTIES

Avatar BasP
ma 22 sep 2008 16:00

Wrong Jammer dat dit gelijk valt met het Amsterdam Dance Event..

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.