Metropolis Festival geeft 15 bands een container

Door Knoedel op 07 april 2003 - 23:06 Na een jaar van afwezigheid is Metropolis weer terug. Op 6 juli zal de 15e editie wederom in het Zuiderpark te Rotterdam georganiseerd worden. Metropolis wil deze bijzondere editie niet ongemerkt voorbij laten gaan en geeft 15 onbekende Nederlandse bands de kans op het festival te spelen. Er zullen 3 enorme zeecontainers geplaatst worden met een backline waar in totaal 15 bands ieder 45 minuten de tijd krijgen zichzelf te promoten, te verkopen, aandacht te trekken of door te breken in de Nederlandse popindustrie. Ook zullen de bands de gelegenheid krijgen hun eigen merchandise, zoals t-shirts, cd"s en posters in een daarvoor ingerichte kraam te verkopen. Bands die geïnteresseerd zijn kunnen voor 1 juni hun demo of CD en biografie sturen naar:
Postbus 131
3000 AC Rotterdam
t.a.v. containerbands

Een vakkundige jury zal deze demo"s en CD's beoordelen en de geselecteerde bands die op het festival mogen spelen krijgen uiterlijk 13 luni bericht. Bands die na de 13e niks gehoord hebben zijn niet geselecteerd.

Het Metropolisfestival is een van de meest eigenzinnige popfestivals van Nederland. Met ruim 70.000 bezoekers heeft Metropolis een landelijke naam opgebouwd als onafhankelijk en vernieuwend festival, met altijd een zeer gedurfde programmering van onbekende namen die op het punt staan door te breken. Voorbeelden uit het verleden zijn Smashing Pumpkins, The Prodigy, The Offspring, Mano Negra, Kula Shaker en The Strokes. In 2001 sloeg het festival een nieuwe weg in als festival van het clubcircuit, door Paradiso, het Paard, Rotown, Waterfront en andere clubs een eigen tent op het festival te geven.bospop

INXS OP BOSPOPVandaag werd bekend dat de Australische band INXS naar BOSPOP komt. Ze...

Virusfestival

VIRUS EN ZWARTE CROSS VOORVERKOOP NIEUWS Dinsdag 8 April start de voorverkoop voor Cultureel Festival Virus. Kaarten...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.