Gabriella Cilmi bij Top 2000

Door Marz667 op 21 november 2008 - 09:34 1 Gabriella Cilmi is toegevoegd aan de line up van Top 2000 op 11 december in de Amsterdamse Heineken Music Hall. Dat heeft Radio 2, dat het concert jaarlijks organiseert met de NPS, donderdag bekendgemaakt.

Naast Cilmi treden ook Ilse DeLange, VanVelzen, Jeroen van der Boom, Veldhuis & Kemper, Trijntje Oosterhuis, Boudewijn de Groot en De Dijk op.Noorderslag/Eurosonic1

[PIAS] NITES OP EUROSONIC 2009Wanneer we platenmaatschappij [PIAS] magen geloven is hun nites in Huize...

Recensieplaatje 2

RECENSIES: SNOW PATROL, FAITHLESS, ROWWEN HEZE, ... Met ruim 70 recensies per maand ontbreekt het overzicht soms een beetje. Wij...

REACTIES

Avatar Paul_Banks
vr 21 nov 2008 10:13

Paul_Banks Nu ben ik al niet zo kapot van de top2000 (de tv uitzendingen hier om heen vind ik dan wel weer erg leuk), maar waarom een line-up als deze verbinden aan de top2000? Puur commercieel aspect lijkt mij, want naast Boudewijn en De Dijk verdient er niemand van die lijst een plaats in de top2000.

 0
Avatar riazor
vr 21 nov 2008 10:56

riazor Je kunt voor die lijst meestal uit 3000 voorgeselecteerde nummers kiezen, erg nep dus als je het mij vraagt. 200 daarvan zijn van Queen overigens. Als ik me niet vergis stonden artiesten als Interpol (sorry Paul) en Foo Fighters niet eens in de keuzelijst, om maar wat te noemen. Dit jaar is er zelfs helemaal geen keuze-mogelijkheden dacht ik ergens gelezen te hebben. Staat Queen weer op 1 dus. Mooi moment om 3fm aan te zetten.

 0
Avatar BasP
vr 21 nov 2008 11:00

Wrong Paul_Banks schreef:
Puur commercieel aspect lijkt mij


Zoveel mogelijk geld verdienen is het doel van een bedrijf ;)

 0
geen avatar
vr 21 nov 2008 11:45

Death Wrong schreef:
Paul_Banks schreef:
Puur commercieel aspect lijkt mij


Zoveel mogelijk geld verdienen is het doel van een bedrijf ;)
Kunnen ze opzich wel goede buitenlandse namen binnenhalen. Die Nederlandse bandjes vind ik ruk. Top 2000 op televisie is inderdaad leuk, op de radio is het ook wel leuk, maar dan een klein deel van alle nummers.

 0
Avatar Sabbath
vr 21 nov 2008 13:13

Sabbath Doe mij maar een Heavy Metal top 2000 hehe

 0
Avatar Paul_Banks
vr 21 nov 2008 13:25

Paul_Banks Wrong schreef:
Paul_Banks schreef:
Puur commercieel aspect lijkt mij


Zoveel mogelijk geld verdienen is het doel van een bedrijf ;)

Dat is absoluut waar, maar de naam top2000 wordt op deze manier wel erg te grabbel gegooid. Je kan van Mathijs en Leo veel zeggen, maar ze hebben beide wel een hele grote liefde voor muziek en ik denk dat de mensen dat bij radio2 ook absoluut wel zullen hebben en dan verbind je je naam toch niet aan dit.

 0
Avatar eisenherz
vr 21 nov 2008 14:01

eisenherz riazor schreef: Mooi moment om 3fm aan te zetten.

Inderdaad man, 3fm is absoluuuuuut geen commerciele zender XD!

 0
Avatar riazor
vr 21 nov 2008 14:27

riazor eisenherz schreef:
riazor schreef: Mooi moment om 3fm aan te zetten.


Inderdaad man, 3fm is absoluuuuuut geen commerciele zender XD!
Haha, het was niet als protest tegen commercie maar gewoon omdat ik de muziek beter vindt ;)

 0
Avatar Paul_Banks
di 25 nov 2008 16:44

Paul_Banks riazor schreef:
eisenherz schreef:
riazor schreef: Mooi moment om 3fm aan te zetten.


man, 3fm is absoluuuuuut geen commerciele zender XD!
Haha, het was niet als protest tegen commercie maar gewoon omdat ik de muziek beter vindt ;)

De shows zijn in veel gevallen nog wel leuk, het is juist de muziek waardoor mijn afkeer van 3FM wordt opgewekt. Wel fijn met een hele grote stand op Lowlands gaan staan, maar de muziek draaien die daar gespeeld wordt, ho maar.

 0
Avatar Guzman
di 25 nov 2008 20:40

Guzman Als ik van eind april tot na Pinkpop naar 3fm luister hoor ik om de 3 nummers ´Ja ja, ook deze band staat dit jaar op Pinkpop 2008!!´ Dit geldt ook voor de anderhalve maand voor lowlands...

 0
Avatar Paul_Banks
wo 26 nov 2008 08:35

Paul_Banks Ja als je om de 3 nummer Editors draait (wat ik overigens wel een prima band vind hoor) dan kan je dat inderdaad toepassen aangezien ze de afgelopen 4 jaar 3 keer op Lowlands en 2 keer op Pinkpop hebben gestaan.

Maar stel je hebt gelijk (ook al ben ik een andere mening toegedaan) waarom dan niet het hele jaar? Waarom de rest van het jaar 3 keer Rihanna als Megahit benoemen, waarom ook de SlamFM en 538 muziek draaien? Waarom niet eens echt leuke ontdekkingen. Waarom van Interpol alleen The Heinrich maneuver draaien, waarom voor London calling je niet eens lekker uitleven op Britse bands (want die worden alleen maar gedraaid op het moment dat ze doorgebroken zijn, zoals ze van), waarom maandenlang Tell me Whyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy op je zender draaien, waarom wordt 3FM bij Rock nation aangehaald als de zender die belangrijk is voor Edwin .. (achternaam ben ik even kwijt), daar word ik niet vrolijk van hoor.

Nu snap ik uiteraard dat je op de radio nooit een zender hebt waarvan je alle muziek goed vindt en dat een radiozender ook een commercieel doeleind heeft (al is dat bij de publieke omroep nog maar de vraag natuurlijk.) Maar ik mis bij 3FM gewoon een goede lijn, ze kunnen kun commercieel doel bereiken, want tegenwoordig is in de top40 echt wel wat leuke muziek te vinden, zoals afgelopen jaar een Kate Nash, Editors, Kings of Leon en Amy McDonald, maar ik wil daarnaast ook gewoon goede muziek horen die ik op andere radiozenders in de ether ook niet aantref, waarom hoor je nooit eens een fijn Pixies of Echo and the bunnymen nummer? Waarom komt Placebo zo weinig (ik heb het zelf nog nooit gehoord) aan bod of het al eerder genoemde Interpol of Joy Division of Nine inch Nails? Waarom niets van de laatste Neil Diamond of Sigur Ros, waarom niet eens iets anders van Radiohead dan Creep? Dit lijkt me echt geen muziek waar de 3FM luisteraar van schrikt, maar je tilt je zender wel 3 stappen omhoog.

 0
Avatar BasP
wo 26 nov 2008 08:57

Wrong @Paul Banks: radiostations draaien meestal nieuwe muziek, de muziek die op dat moment in de hitlijsten staat. 3FM ook, anders verliezen ze luisteraars. Als Radiohead, Joy Division of Sigur Ros geen hits hebben met singles, worden ze dus ook niet gedraaid?

 0
Avatar Paul_Banks
wo 26 nov 2008 09:34

Paul_Banks @Wrong:

U verwoordt precies wat ik ook denk, maar ik vind dat een kwalijk iets. Waarom zou je singles en hits moeten hebben om op de radio te komen? Maar radiostations draaien ook ongeveer voor de helft oudere muziek en dat zijn vaak ook dezelfde nummers als dus Creep van Radiohead of Enjoy the silence van Depeche mode, an sich niets mis mee, maar waarom niet een keertje Street spirit en Blasphemous rumours voor de afwisseling?

Dat van die luisteraars waag ik wel te betwijfelen en zoals ik al zei is het niet per se nodig om de hitjes te laten varen. Maar hoeveel festivalgangers (toch zo'n beetje de doelgroep van 3FM lijkt me) draaien niet weg als ze James Blunt of Rihanna op 3FM horen? Maar goed dat is dus een vrije keus en ik luister in de auto tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar radio 1, die hebben tenminste nog wat te vertellen en wil ik wat muziek horen dan kies ik veilig voor Arrow, die staan tenminste voor wat ze draaien.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.