[PIAS] nites op Eurosonic 2009

Door Marz667 op 21 november 2008 - 14:06 1 Wanneer we platenmaatschappij [PIAS] magen geloven is hun nites in Huize Maas, het epicentrum van goede, nieuwe en spectaculaire muziek. Dit gehouden op vrijdag 16 januari met zeer uiteenlopende bands, allemaal ontdekt door of gegroeid bij [PIAS].

Er staat weer een enthousiast stel jonge honden te trappelen om zich te presenteren aan het grote publiek. Zo is er de Duitse Finn, die sfeervolle pop maakt in de lijn van Sigur Rós. Het Nederlands/Belgische trio Drive Like Maria zal de versterkers vol opendraaien voor een ruw rockende set, terwijl het Belgische The Sedan Vault meer het experiment zoekt met hun zinderende
mengeling tussen indie, electronica en progrock. Hollywood, Mon Amour is het nieuwe project van Marc Collin, het brein achter Nouvelle Vague.

Maar ook bands die zich al min of meer bewezen hebben krijgen een plaats op de [PIAS] nites. Het Waalse Ghinzu bijvoorbeeld is een van de grootste rockbands van België. Moke is de Nederlandse [PIAS] revelatie van de laatste twee jaar en zal eens temeer duidelijk maken waarom. De band werkt aan een nieuwe plaat en zal daar wellicht enkele nummers van spelen. Headphone uit België is bezig aan een onstuitbare opmars en speelt op dit moment de Nederlandse zalen plat met hun broeierige indietronica. De naam Mongrel zal nog bij niet veel mensen een belletje doen rinkelen. Maar als je weet dat de band bestaat uit onder andere leden van Arctic Monkeys, Reverend and the Makers en Babyshambles (en veel meer urban hiphop klinkt dan je op basis van die namen zou verwachten) kan de liefhebber toch niet veel anders dan concluderen dat de [PIAS] nites in Huize Maas weer the place to be is op Eurosonic!

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefFestivalinfo logo nieuw1

REDACTEUREN, RECENSENTEN EN STAGIAIR(E)S GEZOCHTNiet alleen in de politiek rommelt het en niet alleen bij voetbal vallen...

Gabriella Cilmi13

GABRIELLA CILMI BIJ TOP 2000 Gabriella Cilmi is toegevoegd aan de line up van Top 2000 op 11 december in...

REACTIES

Avatar pinoontje
vr 21 nov 2008 14:45

pinoontje weer the place to be? vermaak al jarenlang zonder Pias :-) Genoeg andere mooie namen waar ik naar uitkijk.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.