Leuven subsidieert Marktrock 2009

Door Marz667 op 26 januari 2009 - 15:31 1 Leuven subsidieert Marktrock voor het eerst in het 26-jarig bestaan van het stadsfestival. De stad trekt 100.000 euro uit voor de komende editie die plaatsvindt op 14 en 15 augustus en voor de tweede keer op rij georganiseerd wordt door TEG (The Entertainment Group). In tegenstelling tot de vorige edities blijft Marktrock beperkt tot 2 in plaats van 3 dagen. Dat heeft burgemeester Louis Tobback vandaag bekendmaakt.

Leuven gaat hiermee in op de vraag van de organisatoren. Volgens Tobback was deze tussenkomst noodzakelijk om het festival te laten overleven. "De vorige editie was succesvol op vlak van sfeer en opkomst, maar was tevens zeer verlieslatend voor TEG. Dat de festivalduur beperkt blijft tot 2 dagen betekent voor de stad tevens een hele besparing. In 1996 hebben we berekend dat onze logistieke steun toen goed was voor 150.000 euro."

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefMotel Mozaique logo14

RÖYKSOPP EN 2MANYDJS OP MOTEL MOZAÏQUE 2009Het Noorse electronica duo Röyksopp geeft op vrijdag 10 april hun enige...

pinkpop2009.gif45

PINKPOP BEVESTIGT THE KILLERS & FRANZ FERDINAND Afgelopen dagen wisten wij uit diverse bronnen te melden dat The Killers...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.