Appelpop, Dauwpop, Parkpop e.a. praten over de recessie

Door Marz667 op 27 februari 2009 - 17:17 Onze collega's van 3VOOR12 hebben de Nederlandse festivals eens een belletje gegeven. De organisatoren zijn gevraagd hoe ze omgaan met het wegvallen van bijvoorbeeld sponsoren. Eerder lieten we hier al weten dat festivals erg lijden onder economische crisis.

Parkpop won onlangs nog een Agendainfo Award, maar laat weten erg gebukt te gaan onder de economische crisis. Het Haagse gratis festival dat voor een derde afhankelijk is van sponsors, voorziet momenteel een kwart minder aan sponsorgelden. “We zijn hard aan het rekenen”, zegt Guus Dutrieux van de organisatie. De doorlopende contracten met sponsors blijven ongedeerd, maar Dutrieux noemt het zoeken naar nieuwe een crime. “Parkpop gaat door, maar het is wel zaak om te bekijken hoe we op een creatieve manier kostenbesparend te werk kunnen gaan. De zweep is hopelijk alleen achter de schermen voelbaar, we gaan er vooralsnog vanuit dat de bezoeker het niet zal merken.”

Ook andere grote festivals in Nederland blijken met grote problemen te lopen, klik hier om het volledige artikel te lezen op 3VOOR12.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefFortarock nieuws23

NIEUW FESTIVAL IN NIJMEGEN: FORTAROCKFortarock is in Nijmegen ondertussen een bekend begrip geworden, door de...

sonisphere95

KORN, KAMELOT EN MEER OP SONISPHERE Sonisphere bevestigt vandaag de komst van KoRn, Pendulum, Kamelot, The Sword...

REACTIES

Avatar sir-baller
ma 02 mrt 2009 12:43

sir-baller Nou wouter bos, waar blijf je nou?

 1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.