Minder festivals Rotterdam krijgen subsidie

Door Marz667 op 13 november 2009 - 10:59 1 Rotterdam Festivals gaat scherpere criteria hanteren voor het ondersteunen van zomerfestivals in de havenstad. Dat betekent dat verschillende festivals vanaf 2010 niet langer op een subsidie kunnen rekenen. Dat liet directeur Johan Moerman donderdag weten.

'Het nieuwe beleid richt zich op toename van kwaliteit en niet van kwantiteit van de festivals. 'Beter' gaat voor 'meer' en 'groter'. Gezocht wordt ook naar vernieuwing zowel in nieuwe initiatieven als binnen de bestaande festivals. Bovendien worden de evenementen ook evenwichtiger verspreid over de kalender en de plekken in de stad', aldus Moerman.

Door het nieuwe beleid worden onder meer het Nelson Mandela Festival en Camping Rotterdam niet langer ondersteund. Dunya Festival, Metropolis Festival en de Danceparade krijgen minder subsidie. De Wereldhavendagen en het Zomercarnaval kunnen blijven rekenen op financiële steun.

De zomeragenda voor 2010 blijft vrijwel in tact. 'Rotterdam Festivals gaat samen met de festivalorganisatoren aan de slag om in 2011 een vernieuwde festivalzomer te presenteren', aldus Moerman.DanceGavinDancenews.jpg8

DANCE GAVIN DANCE NAAR ROTTERDAM EN GROEZROCKDe bands Dance Gavin Dance, In Fear & Faith en Asking Alexandra gaan...

CrossingBorder_Goed.jpg2

CROSSING BORDER MAAKT HAAGSE BANDS VOOR SXSW BEKEND Van 12 tot en met 21 maart 2010 vindt in Texas het jaarlijkse South By...

REACTIES

Avatar ebeaydojraes
vr 13 nov 2009 13:05

ebeaydojraes en maar weer korten op muziek. wel zo makkelijk ...

 1
Avatar JasperVanVugt
vr 13 nov 2009 13:48

Jazza En weer minder geld voor Metropolis. :-(

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.