Werchter in strijd tegen woekerhandel tickets

Door Knoedel op 04 mei 2004 - 10:10 1 De organisatoren van het Belgische popfestival Rock Werchter (1 t/m 4 juli) binden de strijd aan tegen de woekerprijzen die momenteel op internet gelden voor toegangsbewijzen.

Vorige week werd bekend dat alle 60.000 beschikbare combitickets voor vier dagen Rock Werchter in de voorverkoop de deur uit zijn. Dat is ook het geval voor de dagkaarten van 4 juli. Alleen voor de festivaldagen van 1, 2 en 3 juli zijn nog dagtickets beschikbaar.

De organisatie werkt samen met onder meer het parket van Leuven en de dienst Internet Opsporingen van de federale politie.

De Belgische justitie kan winsten die via woekerhandel gegenereerd worden op basis van de prijzenwet van 1945 en de besluitwet van 1946 op de woekerhandel in beslag nemen. Rechters kunnen op basis van deze wetten eveneens gevangenisstraffen van één maand of langer opleggen evenals boetes van 550 euro tot 5,5 miljoen euro.

De organisatoren doen een oproep om elke aanbieding van kaarten tegen abnormaal hoge prijzen via het internet of een ander kanaal te signaleren via het mailadres [email protected].

Festivalinfo zal aan dit onderzoek meewerken. Ook op ons forum zijn tickets tegen te hoge prijzen aangeboden. Wanneer we dit vanaf nu zien, gaan je gegegens (inclusief ip-adres) naar het bovenstaande email-adres.

Hier lees je alle informatie over Rock Werchter 2004.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Lowlands logo

AUF DER MAUR OP LOWLANDSHet programma van Lowlands groeit langzaam, maar gestaag. Nieuwste naam voor...

Bevrijdingsfestival

OVERZICHT BEVRIJDINGSFESTIVALS 2004 Op 5 mei worden in alle provincies van Nederland weer bevrijdingsfestivals...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.