Universiteit Gent heeft bewegingen Rock Werchter 2009-bezoekers in kaart gezet

Door Marz667 op 25 maart 2010 - 13:18 1 U dacht dat u op een festivalweide in de grote massa kon opgaan en anoniem het zwijn uithangen? Think again: uw doen en laten wordt gevolgd. Voor zijn masterproef in de richting Landmeetkunde en Geomatica aan de Universiteit Gent heeft Bram Van Londersele de bewegingen van de massa op onder meer Rock Werchter 2009 in kaart gezet aan de hand van het bluetoothsignaal dat uw gsm uitstuurt. Met interessante resultaten, zo blijkt uit een artikel op HUMO.

'We kunnen bijvoorbeeld berekenen hoeveel kilometer de gemiddelde Werchter-bezoeker per dag aflegt. Of bijvoorbeeld hoeveel Limp Bizkit-fans die, na het optreden van hun idolen, vervolgens - tegen hun imago in - naar Milk Inc. gaan kijken.

Ook interessant: nagaan hoeveel festivaltoeristen er rond Werchter cirkelen - mensen die wel in de buurt gesignaleerd zijn, maar die nooit de weide zelf betreden: ze komen alleen voor het bier en de gezelligheid. Volgens de steekproef waren dat er vorig jaar toch zo'n 28.600, verspreid over de vier dagen.

Met Werchter 2010 in het vizier zullen we trouwens ook nauw gaan samenwerken met de organisatoren. We kunnen hen bijvoorbeeld helpen om het festival veiliger te maken én om de volksverhuizingen makkelijker te laten verlopen' laat Van Londersele weten.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



dancetournwws.jpg1

DANCETOUR TOERT OOK IN 2010 DOOR NEDERLANDVan Pasen tot september doet Dancetour dertien steden aan door heel...

Dance Valley 20104

LINE-UP DANCE VALLEY BIJNA ROND Het grootste dance festival van Nederland, een van de grootste van Europa,...

REACTIES

Avatar meef
do 25 mrt 2010 13:41

meef 'We kunnen bijvoorbeeld berekenen hoeveel kilometer de gemiddelde Werchter-bezoeker per dag aflegt. Of bijvoorbeeld hoeveel Limp Bizkit-fans die, na het optreden van hun idolen, vervolgens - tegen hun imago in - naar Milk Inc. gaan kijken.


guilty :D

 0
geen avatar
do 25 mrt 2010 13:48

evertje meef schreef:
'We kunnen bijvoorbeeld berekenen hoeveel kilometer de gemiddelde Werchter-bezoeker per dag aflegt. Of bijvoorbeeld hoeveel Limp Bizkit-fans die, na het optreden van hun idolen, vervolgens - tegen hun imago in - naar Milk Inc. gaan kijken.



guilty :D

Beetje schuldig :+
Maar twee nummers gezien ;)

 0
Avatar xFuzzy
do 25 mrt 2010 13:49

xFuzzy Oke lekker bijzonder? :'D

 0
Avatar DeBunker
do 25 mrt 2010 13:49

DeBunker Heb niet voor niets mijn Bluetooth aangezet. Kunnen wij de resultaten ook bekijken? ;-)

 0
Avatar 14139
do 25 mrt 2010 14:49

14139 Wat moet dit voor resultaat opleveren dan

 0
Avatar tRAVIS
vr 26 mrt 2010 08:16

tRAVIS Als een bende gnoes, meer is de jeugd niet meer. "Ideaal toekomstbeeld Belgische jongere is zeer gelijkvormig en beetje saai. Dat blijkt uit een grootschalige enquête van het Jeugdonderzoeksplatform (JOP), van de Universiteit Gent, Brussel en Leuven. Uit de enquête blijkt dat zowat alle jongeren eenzelfde ideaal toekomstbeeld schetsen. Op relatief jonge leeftijd gaan ze samenwonen met een partner (24 jaar), de aankoop van een huis of appartement volgt een jaar later (25 jaar), het eerste kind (26 jaar) en een trouwpartij (ook 26 jaar) kort daarop. Jongere tieners denken dat ze op hun drieëndertigste al het toppunt in hun carrière zullen bereiken.
Jongeren van vandaag willen dus allemaal hetzelfde. De vaststelling druist in tegen de individualiseringstheorie die veel aanhangers kent en beweert dat iedereen nu zijn eigen keuzebiografie samenstelt. 'Het ideaalbeeld blijft robuust en stabiel, een beetje saai zelfs.'"

 0
Avatar pijnacker
vr 26 mrt 2010 13:02

pijnacker Misschien kunnen ze mij vertellen hoe laat ik voor welk podium stond vorig jaar ? Zoek ik zelf de bands er wel bij die op die momenten optraden.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.