RECENSIE: Banty Holler - Tradition

Holler
2019-05-28 Banty Holler is een Nederlandse zanger met een voorliefde voor nummers van Hank Williams, Johnny Cash en Howlin’Wolf. De Haagse muzikant speelt gewapend met zijn akoestische gitaar klassieke rock ’n roll en rootsnummers. Op zijn album Tradition laat Banty Holler zijn kwaliteiten horen.

Op deze plaat staan zeven liedjes (allemaal covers) die diep genesteld zijn in de rijke canon van de Amerikaanse muziek. Banty Holler heeft een mooie rootsstem. Op sommige momenten sluit Holler met de verhalende manier van zingen aan bij de stijl van Townes van Zandt. Terwijl op andere momenten hij een energie brengt die meer past bij oude rock ’n roll helden als Carl Perkins.

Bekende liedjes zijn bijvoorbeeld ‘Not Fade Away’ en ’T For Texas’. ‘Not Fade Away’ is een nummer van Buddy Holly, maar vooral bekend in The Rolling Stones versie. Holler houdt vast aan het rauwe ritme van de Rolling Stones. Geen bandversie, maar een krachtige akoestische deltablues ondersteunt het nummer. Banty Holler doet grote uithalen en dat klinkt prima. In ’T For Texas’ doet hij iets vergelijkbaars. Alleen ligt de focus hier op de Townes van Zandt aanpak. Het mooiste is ‘Road Song’. Het duistere gevoel dat Banty Holler hierop weet te creëren kan zo op de soundtrack van True Detective. Holler zet dit nummer echt mooi naar zijn eigen hand.

De zeven nummers opTradition klinken allemaal prima. Banty Holler laat horen een goede zanger te zijn die de rock ’n roll canon meer dan goed in de vingers heeft. Het is alleen jammer dat, mede door de akoestische interpretaties, de plaat niet veel toevoegt aan de originele nummers. Na het beluisteren van Tradition is het helder dat Banty Holler een prima muzikant is, maar er is een meer eigen geluid nodig om de volgende stap te kunnen zetten.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Banty Holler Label:It\'s All Happening
Cover Estrons - You Say I`m Too Much I Say You're Not Enough

Estrons - You Say I`m Too Much I Say You're Not EnoughBij Festivalinfo lopen we soms wel eens wat achter met het bespreken van...

WW3

Wheeler Walker Jr. - WW III De Amerikaanse comediant, acteur en schrijver Ben Hoffman heeft met zijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT