RECENSIE: Playstation Portable (PSP) - Prince of Persia: Rival Swords

prince of persia rival sowrds cover
2007-05-08 Ubisoft heeft met deze game het zoveelste vervolg gegeven aan de al 17 jaar durende Prince of Persia serie. Rival Swords is de 2de game na Revelations die ook wordt uitgegeven op de PSP en is een remake van The Two Thrones, die in 2005 al uitkwam op de PC, Xbox, PS2 en Nintendo Gamecube.Het verhaal gaat over een Prins die zijn geboortestad Babylon probeert te redden. In het eerdere avontuur “The Sands of Time” heeft deze zelfde prins het monster Dahaka verslagen en keert hij samen met de Empress of Time terug naar Babylon. Als hij aankomt blijkt de stad te zijn verwoest door een oude bekende: de Vizier. Op dat moment wordt het schip van de Prins aangevallen en the Empress of Time ontvoerd.

Gameplay
Dit is het begin van de game. Je moet zorgen dat de Empress of Time en Babylon gered wordt. Vanaf de eerste seconde dat je in de game valt moet je nadenken ondanks de hulp van de tutorial. Dit is gelijk een sterk punt van de game. In elke kamer zit wel een nieuwe uitdaging en zo blijf je doorspelen tot het lukt. Hindernissen als springen over ravijnen, slingeren aan een touw en vechten met verschillende karakters komen veel voor. Wanneer je verder komt worden er nog meer en moeilijkere hindernissen toegevoegd. Een van deze hindernissen is dat je kan veranderen in “The Dark Prince”.. Hij komt tevoorschijn als de Prins ziet hoe de Empress of Time wordt vermoord en de krachten overdraagt aan de Vizier. Ook de Prins krijgt een gedeelte mee. Dit gedeelte zorgt ervoor dat er een duister alter ego ontstaan in de Prins.
Dit karakter is sneller en sterker, maar heeft wel een minpunt. Het leven van the Dark Prince loopt langzaam terug zonder het magische zand. Het zand kan gevonden worden in potten en in vijanden. Dit zand is ook te gebruiken als tijdmachine. Je kan hiermee zorgen dat je 20 seconden terug kan. Hierdoor heb je de kans om iets over te doen en niet weer van voor af aan te moeten beginnen.

De gameplay heeft ook een groot minpunt: de camera. In de console versies van Prince of Persia kan je met de analoge stick draaien. Dit is in de PSP versie niet het geval. Hier moet je de linker bovenknop indrukken en dan de camera met de stick draaien. Deze functie werkt vrij onhandig en is daardoor vrij irritant.Speltypen
In het spel zit een singleplayer modus, paarden races en een multiplayer modus. De single player bestaat uit het vervolg van het verhaal van “The Sands of Time” zoals hierboven beschreven. De paardenraces zijn een leuke toevoeging. Hiervoor is in deze game een extra mode toegevoegd met hierin 3 verschillende paardenraces. De multiplayer is ad-hoc. Dit betekent dat als je met een vriend samen bij elkaar zit je het tegen elkaar kan opnemen. Er zijn 5 verschillende maps te spelen met de nodige hindernissen die je ook voor je tegenstander kan uitleggen.

Graphics
De graphics zijn in deze speltypen goed verzorgd. Het lopen, springen en slaan zien er allemaal heel mooi geanimeerd uit. Wat je wel kan aanmerken is dat als je de camera draait soms ineens een vreemd gezicht van de Prince kan zien. Verder zijn de texturen van de objecten vrij standaard en simpel.
Dit uit zich dan ook in de weinig verrassende omgeving. Hierin zijn alleen een paar potten te vinden en soms een bankje. Dit is dan toch het nadeel van de PSP.

Geluid
Het geluid speelt in de game niet zo'n belangrijke rol. Toch is er hard aan gewerkt om elke beweging uit te drukken in geluid. Zo hoor je als de Prins springt een kreun als hij het op nippertje haalt. Verder moet je hier geen speciale dingen van verwachten. De makers hebben gekozen om zich te concentreren met het perfectioneren van andere dingen.

Conclusie
Ubisoft probeert elke keer weer wat vernieuwends toe te voegen aan zijn Prince of Persia serie. Dit is gedeeltelijk gelukt. Positief is de uitgebreide gameplay. Daarintegen zijn er in de Graphics en het camera gedeelte weinig tot niets veranderd ten opzichte van de Revelations game.
De originaliteit van de gameplay zorgt ervoor dat veel mensen deze game heel erg leuk zullen vinden.
Recensent:Mike van Stroe Artiest:Playstation Portable (PSP) Label:Ubisoft
The Skarabeez - Is This What

The Skarabeez - Is this what it's all about?!Bij een bandnaam als The Skarabeez is het gelijk duidelijk wat de muzikale...

Radiohead - Cum Lag

Radiohead - Com Lag 2plus2isfive Nadat kortgeleden de oorspronkelijk alleen in Amerika uitgebrachte EP...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT