RECENSIE: Saint Agnes - Welcome To Silvertown

Agnes
2019-07-15 De alledaagse realiteit, gevoelens en gebeurtenissen verwoorden door middel van een western concept. Dat is wat Saint Agnes doet op haar debuutalbum Welcome To Silvertown. Denk nou niet dat we hier dan ook pure countrymuziek te horen krijgen van dit kwartet uit Londen. Integendeel zelfs; een mix van The White Stripes, The Dead Weather,The Cramps en fuzzrock komt meer in de buurt.

Aangevoerd door de overtuigend en intens zingende frontvrouw Kitty Austen, heeft de band de zaakjes op dit eigen beheer debuut goed voor elkaar. Dat begint met de productie, door de band zelf, die gewoon af is. Ook songtechnisch heeft men niks aan het toeval over gelaten om een goede indruk te maken. Of het nu gaat om de fors fuzzende opener 'Welcome To Silvertown, het vet rockende, met Hammond orgel doorspekte 'Move Like A Ghost', het scheurende 'Diablo, Take Me Home' of het dreigende 'I Got A Drum': puik en ruig, zoals we het graag horen!

Ook op andere terreinen heeft Saint Agnes het prima voor elkaar. 'The Witching Hour' vraagt om een passende film. 'I Feel Dangerous' laat Austen van haar meest verleidelijke en gevoelige kant horen en op 'Heart Of Mine' gaat ze zelfs helemaal akoestisch. Daar tussenin zitten nog het ietwat rockende niemendalletje 'The Death Or Glory Gang' (vernoemd naar het eigen label), het piepende en schurende 'Why Do You Refuse To Die?' (lekker hoor!) en het enigszins aan Nick Cave denkende 'Black Horse'.

Als bovenstaande bands tot je favorieten behoren (en gooi daar ook Juliette and The Licks en The Kills als referenties bij), dan is Welcome To Silvertown een dikke aanrader en een prettige eerste kennismaking. Het maakt ook benieuwd naar de volgende stap, zeker zonder de"veiligheid" van dit concept.
Recensent:Mark Michels Artiest:Saint Agnes Label:Eigen Beheer
Cover Queensryche - The Verdict

Queensrÿche - The VerdictIn de laatste decennia van de vorige eeuw was Queensrÿche een toonaangevende...

Bailey

Elles Bailey - Road I Call Home Uit Bristol komt singer-songwriter Elles Bailey . Deze dame speelt stevige...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT