RECENSIE: Baptiste W. Hamon - Soleil, Soleil Blue

Hamon
2019-09-10 Baptiste W. Hamon is een Franse versie van Daniel Romano. Hoewel de zanger nog relatief jong is vertaalt de liefde voor countryhelden als Willie Nelson, Kris Kristofferson en Waylon Jennings zich door naar prachtige liedjes. Baptiste W. Hamon zingt in het Frans. Dit maakt dat zijn liedjes een extra zomers vakantiegevoel krijgen.

In 2017 brak de zanger in Nederland door met optredens op TV bij De Avondetappe en bij festivals als Into The Great Wide Open en TakeRoot. De Nederlandse liefde voor de Franse muziek heeft hem ontzetten verrast. Ditzelfde Nederlandse publiek ontvangt ongetwijfeld ook de nieuwe plaat Soleil, Soleil Blue met open armen. Baptiste W. Hamon zingt er namelijk weer prachtige liedjes.

Het eerste liedje staat gelijk als een huis. In zacht Frans kabbelt het nummer voort, maar het refrein is ontzettend aanstekelijk. Stilletjes jankt de steelgitaar voor het specifieke countrygevoel. In alles straalt het een vakantiegevoel uit. Op dit album maakt Baptiste ook uitstapjes naar het Engels. In ‘Coming Home’ valt er zelfs geen Frans accent te horen. Met een zachte snik zingt Baptiste W. Hamon een nostalgisch nummer. Het liedje leunt op de piano, maar een viool draagt bij aan het melancholische gevoel. Prachtig is het samenspel met de achtergrondzangeres.

Het zijn niet alleen de Fransen en Nederlanders die fan zijn van de muziek van Baptiste W. Hamon. De Amerikaanse countryzanger Will Oldham, ook wel bekend als Bonnie “Prince” Billy, komt voor een duet langs. Het sprookjesachtige ‘Mon Capitaine’ is daarvan het resultaat. Als een klein rivierstroompje klinkt het ritmische gitaarspel. Op de achtergrond hoor je zachtjes Oldham in Engels zingen. Het Frans voert de boventoon, maar de taal maakt juist dat het lied opgewekter en optimistischer stemt dan de gemiddelde Americana. En dat laatste is de kracht van Baptiste W. Hamon.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Baptiste W. Hamon Label:BMG France
Flaa

Einar Flaa - Silent StringZoals zoveel jongens van zijn leeftijd kreeg ook Einar Flaa een opvoeding...

Cover Battersea - Arguments & Sentiments

Battersea - Arguments & Sentiments Battersea , een rockband uit Venray, brengt na drie jaar hun tweede...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT