RECENSIE: Curse of Lono - 4am And Counting

COL
2019-09-23 Het Britse Curse of Lono verovert langzamerhand de Americana wereld. Met haar combinatie van gothic, country en blues liggen er al twee prachtige platen. 4 A.M. And Counting is hun nieuwste album waarop het gezelschap haar opgebouwde krediet kan gaan verzilveren. Met hulp van Grammy winnaar Liam Watson als producer en gastmuzikanten van onder andere de Alabama 3 is er een goed startpunt.

4 A.M. And Counting is een live opname. Het idee was om deze enkel in het kader van Record Store Day te verkopen, maar gelukkig is het project nu ook breder te verkrijgen. Curse Of Lono klinkt namelijk in alle opzichten fantastisch. Het sfeer geluid dat eerder geïnspireerd leek door Nick Cave vloeit in hypnotiserende ritmes en Bluesvolle solo’s samen in een uiterst aangename luisterervaring. Verrassend genoeg klinkt het geheel nog het meest als een moderne Dire Straits.

Gelijk aan het begin van de plaat creëert Curse Of Lono een sfeer die bij de keel grijpt. Naarmate het optreden vordert komt de muziek steeds meer op gang. Hoogtepunt is ‘Way To Mars’ en het daaropvolgende ‘London Rain’. In ‘Way To Mars’ opent de band met een stukje mondharmonica. Na een catchy refrein gaat het gezelschap los in soulvol gitaarwerk. Later stapt het nummer, onder andere via steelgitaar, over naar een stevige countryrock. Zanger Felix zingt niet echt, maar praat in een aangenaam tempo de nummers aan elkaar. Dit maakt de verhalen nog menselijker. In ‘London Rain’ doet daarna de rock ’n roll haar intrede.

Elk van de elf nummer is steengoed. De band maakt een razendsnelle ontwikkeling door. 4 A.M. AndCounting laat horen dat dit een band is die nog grote stappen gaat zetten en veel indruk gaat maken. De geest van Nick Cave, Mark Knopfler en The War On Drugs waaien door de muziek. Maar het hypnotiserende karakter van Curse Of Lono, waarbij de blues nooit ver weg is, is volstrekt eigen.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Curse of Lono Label:Bertus
Cover Belzebubs - Pantheon Of The Nightside Gods

Belzebubs - Pantheon Of The Nightside GodsDimmu Borgir meets Gorillaz. Zo is Belzebubs snel het gemakkelijkste uit te...

Cover The Celtic Social Club - From Babylon To Avalon

The Celtic Social Club - From Babylon To Avalon The Celtic Social Club is vijf jaar geleden opgericht als de Keltische...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT