RECENSIE: Jan James - Time Bomb

Jan James
2024-04-07 Wie bluesrock enigszins volgt kent ongetwijfeld Jan James. De inmiddels 56-jarige Amerikaanse zangeres timmert al meer dan dertig jaar aan de weg met een mengsel van blues, rock en gospel. De fans weten inmiddels al wat ze kunnen verwachten van de blonde zangeres en dat maakt dat ook haar nieuwste plaat Time Bomb een feest der herkenning is voor haar fans.

Om Time Bomb tot een succes te maken heeft Jan James zich omgeven door een flinke hoeveelheid muzikanten. Met gitarist/bassist Craig Calvert heeft zij alle songs voor dit album geschreven. Tevens heeft Calvert ook de productie ter hand genomen en dat heeft hij voortreffelijk gedaan waardoor Time Bomb eerlijk en oprecht overkomt.

Dat de huidige puinhoop in de wereld ook Jan James niet onberoerd laat blijkt soms wel uit de teksten. Ze laat het horen in de gospelblues ‘Desperate Times’ maar ook in het felle ‘Blood On Your Hands’ waarin ze haar mening deelt over de beruchte Capitool bestorming: ”You got blood on your hands, You’re a filthy lyin’ beggar, You got no soul, you got no place to go, Now your clown show is over”. Wie de schoen past trekke hem aan, maar we kunnen ons zo wel voorstellen wie ze in gedachten had bij het schrijven van deze tekst. Het is niet haar gewoonte heel veel over politiek te schrijven, maar dit was even nodig. Gelukkig heeft ook de liefde nog steeds een groot aandeel in haar songs en is zo soms heerlijk blij en verliefd in openingstrack ‘Swingin In The Sweet Sunshine’ maar bezorgd in de rocker ‘Stronger Now’ dat een van de hoogtepunten van het album is.

Time Bomb laat horen dat er nog geen enkele sleet zit op het werk van Jan James. Met haar licht rauwe rockstem weet ze van elke track een feestje te maken. Prima plaat die haar weg naar de liefhebbers ongetwijfeld weet te vinden.
Recensent:Jan Didden Artiest:Jan James Label:Bertus
Roofman

Roofman - Still The Mess I Was Roofman klinkt op Still The Mess I Was als de iets ruigere versie van...

Micke

Micke Bjorklof & BlueStrip - Colors Of Jealousy Album nummer acht Colors Of Jealousy van Micke Bjorklof laat een warme...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT