RECENSIE: Peter Wolff - Breath

Wolff
2019-12-03 Peter Wolff is oprichter en was schrijver van de Duitse metalband Downfall of Gaia. In 2018 was hij toe aan iets nieuws en begon hij voor zichzelf. Hij is toen gaan experimenteren met synthesizers, piano en akoestische instrumenten. Dit resulteerde in zijn solodebuutalbum Repeat in 2018. Nu is hij hier met zijn nieuwe plaat, genaamd Breath. Een bijzondere plaat waar je van moet houden.

Peter Wolff neemt je op Breath mee in een spannende, mysterieuze en meeslepende sfeer. De muziek komt over als filmmuziek en zit als een verhaal in elkaar. De muziek op de plaat is rustig, heel rustig. Het is niet aan te raden dit album te luisteren als je al een beetje slaperig bent. De kwaliteit van het album is hoog, maar het is niet heel toegankelijk voor de gemiddelde muziekliefhebber.

De opening van het album is 'Standing In The Sea' is rustig en zelfs bijna niet te horen. 'I Will Swim' kent gelukkig nog een heftiger stukje, waarbij je wakker schrikt en dit maakt het nummer dan ook een van de betere. Hiernaast is 'Forsake The Tearing Rage' een opvallende song op het album. Het nummer heeft een herkenbare melodie en onderscheidt zich daardoor van de rest van de liedjes. 'As We Chase The Light' voelt ook daadwerkelijk lichter aan. Daardoor maakt Peter Wolff het wel heel duidelijk dat het een verhaal is en je de plaat van voor naar achter moet luisteren om hem te kunnen begrijpen.

Breath is een leuk album voor de liefhebber van ambient. Er is duidelijk goed over nagedacht en het album heeft een begin en een eind. De nummers lijken wel veel op elkaar en daar moet je voor open staan en daar moet je van houden. Voor fans van ambient een prima plaatje.
Recensent:Linda Kremer Artiest:Peter Wolff Label:My Proud Mountain
LFY

Lust For Youth - Lust For YouthHet Deense Lust For Youth brengt weer eens een album uit. Iets wat ze sinds...

Cover Juan Wauters - Introducing Juan Pablo

Juan Wauters - Introducing Juan Pablo Juan Wauters is een echte globetrotter. De geboren Uruguayaan heeft al heel...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT