RECENSIE: Spinvis - Sunon

Spinvis
2021-07-12 Sunon is dit jaar uitgebracht voor Recordstore Day, op geel vinyl, door Spinvis. Spinvis is al jaren de eenmansband van Erik de Jongh en hij is dit jaar ambassadeur voor de dag van de platenzaken. Spinvis staat bekend om zijn beeldende teksten en originele muziek, je weet nooit waar het nummer eindigt. Ook deze EP is weer erg verrassend en leuk.

Sunon betekent zon in het Esperanto, een politiek neutrale kunsttaal. Lekker zomers dus, en dit was dan ook de inspiratie voor Spinvis. Het is de eerste EP uit een serie van vier, die nog moeten verschijnen. De bedoeling is om de drie maanden om zo uiteindelijk een heel album bij elkaar geschreven te hebben.

Het eerste nummer is meteen uptempo en dat zijn we niet vaak gewend van Spinvis. ‘Tingeltangel Hersenpan’ gaat over een visioen van een klusjesman, terwijl hij in een hete tram zit. De tekst is door Erik de Jongh in één keer geschreven. Een fijn nummer met zelfs op het eind een mondharmonicasolo.

‘Speel Dat Ik Leef’ gaat over een taxichauffeur die door de hitte de weg kwijt is. Een vrolijk nummer zoals we van Spinvis kennen. Afsluiter ‘Sunon’ bestaat uit maar enkele woorden namelijk ”Sunon, Plankton, Aerosol en Rock and Roll”. Verder is het nummer geheel instrumentaal. Een bijzonder liedje die je een andere wereld in sleurt. Juist deze twee kanten van Spinvis zijn leuk om na elkaar te horen. Het is een wereld van verschil en hier merk je wat een geweldige en originele muzikant Erik de Jongh is.

Sunon is een lekkere zomerse EP met een Spinvis die we kennen en een Spinvis die ons verrast. Een plaat met als thema de zon en dit is te horen. Het is een veelzijdige plaat geworden en deel twee van de EP reeks belooft veel goeds.
Recensent:Linda Kremer Artiest:Spinvis Label:Excelsior Recordings
Odell

Tom Odell - MonstersSophia Kennedy en Tom Odell hebben eigenlijk niet veel gemeen. Ook al...

Cover Paul McCartney - McCartney III Imagined

Paul McCartney - McCartney III Imagined Als je een ex-Beatle bent heeft iedereen hoge verwachtingen bij elk nieuw...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT