RECENSIE: Djurre de Haan - Monsters En Freaks - Indiepop Voor Beginners-

Dhurre
2021-11-01 Djurre de Haan is een zanger die je misschien beter kent als Akward I. Nu heeft hij een album gemaakt met indiemuziek voor kinderen. Op het album Monsters En Freaks staan een aantal nummers die zijn gebruikt door de kinderserie Kamp Koekieloekie.

Op de plaat komen we ook een andere bekende zanger tegen: er staan twee duetten met Tim Knol op de plaat. Deze nummers zijn gemaakt voor het programma Beestieboys.

De thema’s die voorbijkomen op Monsters En Freaks zijn niet kinderachtig. In het nummer ‘Iets Is Vaak Iets Anders’ zingt De Haan over alleenstaande moeders. Het nummer ‘Frans Wil Een Poesje’ gaat niet over huisdieren, maar over een jongen die liever een meisje wil zijn . ”Ik ben Francien en ik wil zo graag een poesje”.

Muzikaal gezien is het album ook helemaal niet kinderachtig. Deze kindermuziek is voor ouders een stuk beter te behappen dan de hele dag K3 en Kinderen voor Kinderen. Als nummers als ‘Monsterhuis’, ‘Koekieloekie’ en ‘Twee Hondjes’ er niet op hadden gestaan, had dit bijna een album voor volwassenen kunnen zijn.

De ondertitel van Monsters En Freaks is Indiepop Voor Beginners. Je kan natuurlijk niet vroeg genoeg beginnen met het muzikaal opvoeden van je kinderen. De overstap van dit album van Djurre de Haan naar Spinvis en Roosbeef wordt zo een stuk kleiner.

Het is belangrijk om kinderen serieus te nemen. Dat doet Djurre de Haan zeker. Waarom zou je voor kinderen niet over de taxidermist kunnen zingen? ”Taxidermist, leuker dan de kermis” zingen Tim Knol en Djurre de Haan prachtig tweestemmig. Niet alle kinderliedjes hoeven te gaan over hoe leuk oma’s zijn of over de kabouterplopdans. Het opzetten van huisdieren is ook een goed onderwerp voor kindermuziek.
Recensent:Freek Morren Artiest:Djurre de Haan Label:Excelsior Recordings
Liberators

The Liberators - Waitin'Het wachten op de nieuwe plaat is nog nooit zo kort geweest in de...

Cover Queen's Pleasure - Words To Live By, Suits To Die In.

Queen's Pleasure - Words To Live By, Suits To Die In. De plaat met de catchy naam Words To Live By, Suits To Die In begint...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT