RECENSIE: Aux Raus - This is how this works

Aux Raus - How This Works
2007-06-28 Gabberpunk? Ja, gabberpunk! En ondanks dat de naam vrij Duits doet vermoeden is het duo achter Aux Raus oer-hollands. Welk volk durft er anders lompe gabber beats te combineren met stevige gitaar riffs? Juist, dat kunnen alleen maar de Nederlanders zijn.

Toch is This Is How It Works niet slechts een gimmick, voor degene die dat denken. De teksten van Aux Raus mogen dan wel vrij satirisch klinken (neem bijvoorbeeld het Duitstalige ‘Rasthof Deutschland’ of het politiek correcte 'Powder Powder'). Mits je niet vies bent van een foute beat op zijn tijd is Aux Raus zelfs wel briljant te noemen. Niet eerder klonk een band/groep zo als Aux Raus, een compliment! En daarmee weet Aux Raus flink wat punten te scoren.

Luister bijvoorbeeld naar 'Powder Powder' (waarin de liefde naar drugs absoluut niet onderstreept wordt), ‘Rasthof Deutschland’ (met een geweldig electro intro), 'Men Without Content', 'Meat Meets Meat, So What!' of Snails en je zal direct fan zijn van dit maffe duo (en dan hebben we het nog niet eens over de live optredens van Bastiaan Bosma en Luuk Bouwman). Maar ook het inmiddels op TMF grijsgedraaide 'Fall' is een prima visitiekaartje voor dit duo.

Denk je na Malle Pietje & de Bimbo's alles gehad te hebben, krijg je Aux Raus voor je kiezen. Gelukkig maar. Het voelt bijna weer goed Nederlander te zijn.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Aux Raus Label:Rush Hour Distribution
Cinematic Orchestra - Ma Fleur

The Cinematic Orchestra - Ma Fleur Ma Fleur is het derde album van het Britse The Cinematic Orchestra . De...

Digitalism - Idealism

Digitalism - Idealism De muziek van het Duitse elektronica-duo Digitalism klinkt alsof Daft Punk...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT