RECENSIE: Aux Raus - Remixes

Aux Raus - Remixes
2010-04-05 Aux Raus verbaasde iedereen toen zij in 2009 hun tweede album The Brick Is In The Air uitbrachten via het label Top Notch. Top Notch is (momenteel) een sublabel van het grote Universal (hiervoor PiaS) wat voornamelijk, of beter gezegd uitsluitend, hip-hop en R&B platen uitbrengt. Grote opluchting bij de Aux Raus fans was er toen deze opvolger ‘gewoon’ klonk als Aux Raus.

Nu is daar in eens een heus Aux Raus remix album. Al is deze plaat niet enkel een verzameling van remixen, er zijn ook drie tracks te horen die Aux Raus opnam met The Bimbos (ook wel bekend van Malle Pietje and the Bimbo’s). Zo horen we ‘XTC’, ‘Tienerhoer’ en ‘Amsterdam’ op dit remix album van Aux Raus.

De commotie rondom het overstappen van Aux Raus naar Top Notch is ook Aux Raus zelf niet onopgemerkt gebleven. In de introtrack ‘Prelude’ horen we twee fictieve personen die middels een text-to-speak programma aan elkaar laten weten dat ze Aux Raus maar kutmuziek vinden en dat ze zich afvragen waar Top Notch en Kees (de Koning, oprichter van Top Notch) mee bezig zijn. Met een sarcastische, doch grappige intro is de toon in ieder geval gezet.

Van het eerste album This Is How It Works horen we remixen van ‘Fall’, ‘Rasthof Deutschland’ en ‘This Is How It Works’. Van het eerder genoemde, tweede album The Brick Is In The Air, horen we ‘The Brick Is In The Air’, (tweemaal) ‘Ill Rum’, ‘Coffin Poser’ en ‘Tralatitions’ in de remix.

De remixen variëren in kwaliteit. Zo is het enige dat we herkennen in ‘Rasthof Deutschland’ het geschreeuwde gedeelte van Bastiaan Bosma, en is het verder een compleet nieuw nummer geworden dat tevens slechter is dan het origineel. Nou hoeft een remix niet beter te zijn dan het origineel, maar het mag zeker iets toevoegen. Gelukkig zijn er met ‘This is How It Works (Nobody Beats The Drum remix)’ en ‘Coffin Poser (Rimer London Remix)’ ook goede remixen te vinden op dit album.

Toch zijn de betere tracks op dit remix album de nummers die zij opnamen in samenwerking met The Bimbo’s en dat zegt eigenlijk al genoeg over de algehele kwaliteit van dit album. Het is geen slecht album, zelfs leuk voor een luisterbeurtje of twee maar laat Aux Raus alsjeblieft gewoon snel weer zelf wat opnemen. Deze remixen doen dit duo tekort.

Eerdere recensies van Aux Raus:
- 28-06-2007: This Is How It Works.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Aux Raus Label:TopNotch
Various Artists – Afro rock vol. 1

Various - Afro-Rock vol 1De de laatste tijd steeds meer groeiende stroom releases in het Afrobeat...

John Carrie and Moor Green – Clearing Air

John Carrie & Moor Green - Clearing Water Begin dit jaar presenteerde deze Iers/Engels/Nederlandse formatie John...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT