RECENSIE: Polly & Bruce - Acid Love

Polly
2020-07-08 Onder de naam Polly & Bruce zijn Sanne Samina Hanssen en Woody Veneman de samenwerking aangegaan. Met Acid Love maakt het duo een mooie Americana plaat. Sanne en Woody ontmoeten elkaar in 2017 tijdens het maken van de theatervoorstelling ‘Onder Het Melkwoud’. Een paar jaar later ligt er met Acid Love een debuutalbum voorzien van elf zelfgeschreven liedjes. Als zingend duo sluiten de twee aan in een lange traditie van de Americana. The Civil Wars, The Handsome Family, The Common Linnets en vele anderen hebben Sanne en Woody ongetwijfeld geïnspireerd.

Op Acid Love staan elf mooie en afwisselende nummers. Het is knap dat het duo niet altijd gedwongen op zoek gaat naar de samenvallende stemmen. In plaats daarvan neemt soms een van de twee duidelijk de hoofdrol. ‘Cowboy Kelly Catastrophe’ is een klassiek verhalend country nummer. Woody creëert een duistere sfeer, maar draagt het nummer prima. Aan het einde komt Sanne met een subtiele en sterke bijdrage. Het is hier al een beetje duister, maar ‘Charcoal Frame of Mind’ brengt nog sterker dat gothic gevoel waarin The Handsome Family schittert. Sanne pakt hier een mooie hoofdrol.

Tegen het einde weten Polly & Bruce nog extra te verrassen met ‘Straight to You’. Dit nummer kent een Bob Dylan geïnspireerde mondharmonica ondersteuning. De romantische countryballade pakt de luisteraar helemaal in. Zowel qua tekst als qua opbouw. Met eerst de typische countryaanpak van Woody, waarna Sanne aanvult met een spoken word bijdrage.

Polly & Bruce laten op Acid Love horen de Americana zeer goed in hun vingers te hebben. De stemmen van Sanne en Woody zijn een goede match, maar de kracht schuilt vooral in de ruimte die beide artiesten elkaar geven. Dit creëert een rust die van Acid Love een mooie, afwisselende plaat maakt.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Polly & Bruce Label:Eigen Beheer
Cover Mekong Delta - Tales Of A Future

Mekong Delta - Tales Of A Future Mekong Delta (rare naam voor een Duitse band) kent een lange historie en...

Cover Combo Qazam - Flight Music

Combo Qazam - Flight Music De naam Combo Qazam doet vermoeden dat het een tropische, zomerse band...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT