RECENSIE: Don Bryant - You Make Me Feel

Bryant
2020-08-16 De soulzanger Don Bryant weet van geen ophouden: op 79-jarige leeftijd nog met prachtig nieuw werk komen! Respect! Bob Dylan en Paul McCartney klinken niet meer zo mooi qua stem en kraken en hebben geen kracht meer en dat is niet zo vreemd gelet op hun leeftijd. Don is er een tijd tussen uit geweest en komt in 2017 plots met de plaat Don’t Give Up On Love na een pauze van 45 jaar. Nu in 2020 weer met nieuw werk genaamd You Make Me Feel.

Bij soulmuziek staat de stem vaak centraal. Bryants stem is nog top en krachtig alsof we werk van eind jaren ’60, begin jaren ‘70 horen. Tekstueel staat het liefdesleven (geluk en natuurlijk kommer en kwel) centraal, met name in ‘I`ll Go Crazy’ , ‘Your Love Is To Blame’, ’99 Lbs’, een nummer dat in 1972 bekend werd in de uitvoering van Bryants vrouw Ann Peebles, maar toen al door de muzikant werd geschreven, en ‘Your Love Is Too Late’. Bij ‘Your Love Is Too Late’ denk je dit is de mannelijke uitvoering van Michelle David & the Gospel Sessions. Soulmuziek die helemaal van deze tijd is, maar ook lekker terug grijpt naar de warme sound uit de jaren zeventig.

Tekstueel bevat You Make Me Feel de nodige liefdeslessen waar iedereen zijn voordeel mee kan doen. ‘I Die A Little Each Day’ is bijvoorbeeld een waarheid als een koe, maar hier wordt vooral het liefdesleed bedoeld en hij smeekt “haar” dan ook om terug te komen. Bryant is een man met veel levenservaring en weet dat op een prachtige manier in zijn teksten te verwerken. Muzikaal omlijst met blazers, Hammond orgel en prettige gitaarlicks en de nodige klassieke violen. Old school maar tijdloos! Dat maakt You Make Me Feel een veelzijdige plaat met veel hoogtepunten waarvan een nieuwe uitvoering van ‘Don’t Turn Your Back On Me’ er een is. Elk nummer is een voltreffer en zo zitten er geen zwakke momenten op de plaat.

Black lives matter en die van Don Bryant in het bijzonder, want met zijn muziek verbindt hij mensen. Dat hij nog lang mag leven en nog meer platen weet te maken die ons zo in het hart weten te raken. Hou je van Lee Fields, James Brown en Solomon Burke dan is dit een verplichte aanschaf voor je. You Make Me Feel maakt je uitermate blij weer een heerlijke tijdloze top soulplaat aan je collectie te mogen toevoegen, die bovendien prominent vooraan mag staan.
Recensent:René Obdeijn Artiest:Don Bryant Label:Fat Possum Records
Cover Black Rabbit - Warren Of Necrosis

Black Rabbit - Warren Of NecrosisHey, Slayer was toch gestopt of hebben ze stiekem een paar, nog op de plank...

Minco

Minco Eggersman, Theodoor Borger, Aaron Parks & Óskar Gudjónsson - Unifony II Dat de prachtigste momenten in de muziek dikwijls per toeval zijn ontstaan is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT