RECENSIE: Between the Jars - What`s To Come

BTJ
2021-08-04 Een jaar geleden verraste de Utrechtse band Between The Jars met hun debuutalbum ‘Oh.. What a Time to Be Alive en nu is er alweer een opvolger. Direct nadat zij doorhadden dat zij hun eerste album niet op een podium konden promoten, trokken zij wederom een studio in. Deze keer werd de muziek door hen zelf opgenomen in de Sasapalooa Studio’s (Harmelen) en werd deze wederom door George Konings in de Sound Vision Studio gemixt en gemastered.

Doordat er maar een jaar tussen beide albums zit, lijken zij eender. Al wordt de indruk gewekt dat hun tweede plaat meer richting de progrock gaat, de albumtitel What’s To Come is tekenend voor het vijftal. Florian Albronda (zang, gitaar, synthesizer, piano), Chris Fonteijn (gitaren), Maarten van den Ende (basgitaar), Max Mulhuijzen (drums, percussie) en Marleen Cuijpers (Rhodes, Hammond, synthesizers, piano en achtergrondzang) laten de luisteraar niet weten wat er komen gaat.

Zo weet de band te rocken met nummers zoals ‘The Swarm’ en ‘The Volume Rat’ en ons te laten dansen op tropische ritmes met ‘All In Me’. Gevoelens van ontroering weten zij op te wekken met het emotionele ‘Untethered’. De gitaar weet de stem van Albronda perfect te vinden en vanaf zijn “Pull me back in” , blijft hij de aandacht opeisen. Ondanks zijn fabuleuze zangtechniek duurt het nummer net iets te lang om te blijven boeien. Dat geldt niet voor het langste nummer van het album: ‘All In Me (Reprise)’, dat met ruim acht minuten het beste is wat de band hier ons laat horen. Net zoals met ‘Light Years’op hun debuut weten zij met uitgesponnen werk wederom te excelleren.

Between The Jars weet de vraagstelling, What’s To Come op geheel eigen wijze in te vullen. Het vertrek van Jesper Hendriksen (toetsen) en diens vervanging door Cuijpers lijkt geen invloed te hebben op hun geluid. Grappig om te bemerken dat de band ‘All In Me’ nog eens dunnetjes over lijkt te doen, maar gewoonweg een totaal verschillend nummer laat horen. Hoe vaak laten we hen ons nog op het verkeerde been zetten? Zoals zij nu klinken, mogen zij dat net zo vaak doen als zij willen!
Recensent:Hendrik Goos Artiest:Between the Jars Label:Eigen Beheer
Cover Wu Wei and Klaas Hekman - Oostum Wind

Wu Wei and Klaas Hekman - Oostum WindAls bandleider en bassaxofonist Klaas Hekman in 2013 een concertinaspeler...

Cover Dal:um - Similar & Different

Dal:um - Similar & Different Dal:um staat voor ‘streef iets na’ in het Koreaans en dat is tekenend voor...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT