RECENSIE: Danny Bryant - The Rage To Survive

Bryant
2022-06-20 Britse bluesmuzikant Danny Bryant is van de stevige blues. Het is van dik-hout-zaagt-men-planken waarbij de gitaar van Bryant veelvuldig erop los jankt en Danny zijn teksten uit schreeuwt. Toepasselijk dus dat de titel van zijn laatste CD The Rage To Survive is. ”De Woede Om Te Overleven”. Deze stevige bluesrock heeft Danny Bryant al een aardige naam opgeleverd. Respect van muzikanten als Walter Trout en Joe Bonamassa. In Nederland is hij veelvuldig te zien. Soms in klein gezelschap en soms uitgebreid met blazers.

The Rage To Survive verscheen in het najaar van vorig jaar. Het is een goed album waarbij Bryant wederom imponeert met krachtige bluesrock. En daarbij ook verschillende varianten in het genre opzoekt. ‘Trouble With Love’ heeft iets industrieels. Dreigend klinkt het basisritme van drums en bas. Bryant laat zijn gitaar losgaan over dit ritme. Qua zang doet hij hier aan Gary Moore denken. ‘Invisible Me’ tapt uit een ander vaatje. Hier krijgen de andere instrumenten meer ruimte. Eerst een trompetsolo en daarna een dramatische pianomelodie. Het liedje sluit aan op de langzamere classic rockliedjes van artiesten als Bon Jovi en Bob Seger. Die inspiratie hoor je ook terug op ‘Falling Tears’. Hier leunt Danny echter op zijn akoestische gitaar. En valt op dat hij ook een sterke stem heeft.

Dat mannen als Walter Trout en Joe Bonamassa fan zijn van Danny Bryant is goed te begrijpen. Op The Rage To Survive laat de Brit niet alleen horen een goede gitarist te zijn, maar zet hij ook een mooie opbouw in de liedjes neer. Allen worden gedragen door Bryant zijn sterke stem. Zijn vijftiende album is daarmee een plaat die ongetwijfeld in goede smaak valt bij menig liefhebber van stevige blues en classic rock.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Danny Bryant Label:Jazzhaus
Cover The Honeyrunners - Everything Is On Fire

The Honeyrunners - Everything Is On Fire Honeyrunners is een band uit Toronto (Canada) die opgericht is door Dan...

Cover Curse of Lono - People In Cars

Curse of Lono - People In Cars Het is moeilijk om de Londense mannen van Curse Of Lono in een hokje te...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT